FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-09

Megújult az iszkaszentgyörgyi kirándulóerdő

Újabb közjóléti beruházás fejeződött be a Bakony kapujában, a VERGA Zrt.-nek köszönhetően újjáépült és megszépült a kőpiramis és környezete. Május 8-án Iszkaszentgyörgy közelében avatták fel a csendes, gyönyörű környezetben található piramist és az erdei kirándulóhelyet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A Verga ZRt által újjáépített Iszkaszentgyörgyi kőpiramis és a Tanösvény információs  térképe

Iszkaszentgyörgy mindig is közkedvelt kiránduló célpont volt, évszázadok óta vonzotta az utazókat, főurakat: Amadékat, Bajzáthokat, Pappenheimeket. A kastély mögötti területen magasodó Piramiták kedvelt kiránduló helye volt a grófi Pappenheim családnak, lenyűgöző látványt kínált a parkra, a kastélyra és innen belátható volt az egész környék.


Az ünnepségen felléptek az iszkaszentgyörgyi óvodások

A VERGA Zrt. úgy döntött, hogy közjóléti fejlesztéseinek keretében újjáépíti azt a kőpiramist, amely egészen a 60-as évekig állt, majd köveit feltehetően a faluban folyó építkezésekhez használták fel. Ezt a kőpiramist egy olyan családtag emlékére állította gróf Pappenheim Szigfrid, aki önkezével vetett véget az életének.      

A kőpiramis környezetében a VERGA Zrt. tájékoztató táblát, erdei garnitúrákat helyezett el, valamint tűzrakóhelyet létesített.

A most átadott kőpiramis és erdei kirándulóhely Iszkaszentgyörgy község belterületének szélén található. A 25 ha nagyságú Piramita az itt élők és az ide kirándulók számára növekvő fontosságú. A terület jó megközelíthetősége ellenére fejlesztésre szorult, hiányoztak a közjóléti berendezések. A VERGA Zrt. ezért tartotta fontosnak és szükségesnek a nemzetközi hírnevet is szerzett Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély közvetlen szomszédságában lévő Piramita erdőben a hajdani piramis helyreállítását, valamint a tájékoztató táblák, padok, erdei garnitúrák kihelyezését, a tűzrakóhely létesítését. A beruházás értéke 6 millióFt.

Az újjáépült, megszépült kirándulóhelyet Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere, valamint Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója adta át. Az átadáskor Tengerdi Győző vezérigazgató beszámolt a társaság A jövő a kezünkben van elnevezésű közjóléti fejlesztéseiről, Veszprémtől Várpalotán, Tésen, Zircen át egészen Ajkáig. Megépülő és megszépülő kilátók, kerékpárutak, tanösvények és erdei iskolák jelzik a VERGA Zrt. elhivatottságát.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a piramisban időkapszulát helyeztek el. A tervek szerint a félszáz év múlva felnyitásra kerülő kapszula országos és a megyei napilap legfrissebb példányait, a VERGA Zrt-t bemutató, elektronikus adathordozón elhelyezett rövidfilmeket, az átadó ünnepségről szóló sajtóközleményt, valamint az esemény alkalmából készült emléklapot tartalmazza.


Emléklap aláírása a kőpiramis ünnepélyes átadásán. Balról jobbra haladva: Gáll Attila polgármester Iszkaszentgyörgy, Tengerdi Győző, vezérigazgató Verga, Veszprémi Erdőgazdaság Zrt, Törő Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

A kapszulát ünnepélyes keretek között Törő Gábor elnök, Gáll Attila polgármester, valamint Tengerdi Győző vezérigazgató helyezte el az erre a célra kialakított, az elhelyezés dátumát dokumentáló emléktáblával lezárturnában.


Forrás: VERGA Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.