FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-03-12, 14

Dr. Alpár Tibor János meghalt

Dr. Alpár Tibor János életének 74. évében 2014. március 3-én visszaadta lelkét a Teremtőjének. Temetése Szombathelyen a Jáki úti temetőben március 14-én 11-kor volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

 

Aranydiplomáját 2013. szeptember 11-én vette át.

 

A gyászoló család
(Kép: MM)

In memoriam Dr. Alpár Tibor János
Aranydiplomás faipari mérnök, címzetes egyetemi docens

 

Dr. Alpár Tibor János életének 74. évében 2014. március 3-án visszaadta lelkét a Teremtőjének. Szombathelyen a Jáki úti temetőben kapta meg a végtisztességet.

1958 és 1963 között faipari mérnök hallgató az Erdőmérnöki Főiskolán. Kiváló tanulmányi eredménye mellett kitűnt társainak való segítőkészségével és csakhamar az évfolyam Valéta elnöke lett. A végzés után folyamatosan szervezte az évfolyam találkozókat. Az utóbbi két évtizedben már évente. Ő volt a motor, az összetartó erő. Utoljára 2013-ban szervezte meg az 50 éves találkozót, ahol megrendülten, de nagy örömmel vehette át aranydiplomáját fiától, a Faipari Mérnöki Kar Dékánjától.

1970-ben szerezte meg az egyetemi műszaki doktori címet. Az egykori üzemgazdaságtani tanszék, valamint a bútor- és épületasztalos tanszékek meghívására több alkalommal tartott előadásokat. Továbbá diplomaterv bírálóként és diplomavédési vizsgákon bizottsági tagként rendszeresen részt vett az egyetem életében. 1982-ben címzetes egyetemi docensé avatták. A Faipari Tudományos Egyesület (FATE) rendszeres meghívásainak eleget téve előadásokat tartott a forgácslapok gyártásáról, felületkezeléséről, feldolgozási területeiről. 1970-ban és 1976-ban is megkapta a Faipar Kiváló Dolgozója kitüntetést. Egy évvel a második kitüntetés után 1987-ben a faipari fejlesztésekben való aktív részvételéért neki ítélték a Munka Érdemérem ezüst fokozatát. A Mérnök és Vezetőképző Intézet szervezésében tanfolyamokat vezetett. A faipari gépekről egyetemi jegyzetet készített. A Faforgácslapok gyártásáról társszerzőként szakkönyvet jelentettek meg a Mezőgazdasági Könyvkiadónál. Szintén társszerzője a Műszaki Könyvkiadónál megjelent Faforgácslapok gyártása és felhasználása című szakkönyvnek. A cementkötésű forgácslapok gyártásáról illetve körszerű felületkezelésről külföldön is tartott előadásokat.

Gyakorlati munkássága a szombathelyi forgácslap gyártáshoz kötődik: Itt üzemvezető, termelési osztályvezető, főmérnök, gyárigazgató. A FALCO műszaki igazgatója majd vezérigazgatója. A rendszerváltást követően önálló mérnökirodát létesített, majd megalapította a Greenteam iparfejlesztő és kereskedelmi Kft.-t, valamint NYPAN forgácslap feldolgozó és értékesítő Kft.-t.
Mindkét fia faipari mérnök lett. Az idősebb Tibor, László egyetemi docens (Kar Dékánja) örökölte apja tudásszomját és sikeres kutató, oktató. A fiatalabb testvér Dénes eredményesen vezeti a családi vállalkozásokat. Két fiától hat unoka gyászolja a szeretett nagypapát.

Aktívan részt vett a szakmai közéletben a FATE-nak alelnöke volt, a FAGOSZ-nak és az OAFSZ-nak pedig az egyik alapítója.

Dr. Alpár Tibor János emlékét kegyelettel őrzik családja mellett szeretett évfolyamtársai és az egész faiparos társadalom.

Molnár Sándor

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.