FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-03-12

Zöld Tanoda erdei iskola avatás

Modern, bentlakásos rendszerű erdei iskola épületet avattak a VERGA Zrt. A jövő a kezünkben van közjóléti programsorozatának legutóbbi állomásaként. A Zöld Tanoda elnevezésű erdei iskola jelentős szerepet tölt majd be a gyermekek környezeti nevelésében, a környezettudatos, természetközeli gondolkodásuk kialakításában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A helyszínen erről írt alá együttműködési megállapodást Tengerdi Győző, az erdőgazdaság vezérigazgatója és Szauer István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Veszprémi Tankerületének igazgatója.

"Ahhoz, hogy megóvhassuk erdőségeinket és természeti értékeinket, a gyermekek nevelését már fiatal korban is a környezettudatos gondolkodásnak kell meghatároznia. A VERGA Zrt. meggyőződése, hogy a legtöbb eredményt ezen a téren a nevelés gyakorlatában jártas oktatási szakemberek, és az erdőt értő és művelő erdész szakma közös erőfeszítésével lehet elérni. Ennek az együttműködésnek egy fontos állomása a most átadott új erdei iskolánk" - hangsúlyozta az átadón Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.


Dr. Jung László MFB Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója, Koncz Annamária a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ várpalotai tankerületének igazgatója, Tengerdi Győző Verga Zrt vezérigazgatója, Talabér Márta  Várpalota város polgármestere, Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, parlamenti képviselő, Szauer István, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Veszprémi Megyeközponti Tankerületének igazgatója

A most átadott várpalotai Zöld Tanoda egy felújított, polgári lakóházban talált otthonra. Az épületben 80 millió forintos beruházással egy kiscsoportos, bentlakásos iskolát alakítottak ki, amely 24 tanuló befogadására alkalmas tanteremmel, két 12-fős hálószobával, két nevelői szobával és vizesblokkal kényelmes helyszínt biztosít a természet iránt érdeklődő gyermekek oktatásához.

Az ünnepélyes átadást követően az erdőgazdaság vezérigazgatója és Szauer István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Veszprémi Tankerületének igazgatója együttműködési nyilatkozatot írt alá, amelynek köszönhetően a Zöld Tanoda a térség oktatási rendszerének szerves részévé válik. A KLIK segítségével az intézmény által nyújtott egyedülálló képzési lehetőségek tantervi szinten is megjelenhetnek, valamint a Tanoda könnyebben elérheti a térség természet és környezettudatosság iránt érdeklődő szülőit és diákjait.


Dr. Jung László, Tengerdi Győző, Dr. Konrát Károly

Az ünnepélyes szalagátvágáson az erdőgazdaság és a KLIK vezetői mellett beszédet mondott dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója, valamint Talabér Márta, Várpalota polgármestere is.

Dr. Kontrát Károly államtitkár a beruházás kapcsán kiemelte: "A most átadott erdei iskola jó példája annak a felelős, átgondolt, közösségi javakat gazdagító szakmai munkának, amelyet a VERGA Zrt. tevékenysége képvisel. A "Bejárható Magyarország" kormányzati program célja a belföldi turizmus fellendítése, az egészséges életmódra nevelés ösztönzése, a természetvédelem és a természetjárás népszerűsítése, erdeink rejtett értékeinek bemutatása a lehető legszélesebb közönség számára. A Veszprémi Erdőgazdaság beruházásaival példaértékűen támogatja a programban kitűzött célok megvalósítását."

A Zöld Tanoda beruházás a VERGA Zrt. "A jövő a kezünkben van" közjóléti programjához kapcsolódik. A 2013-ban elindított, 500 millió forint értékű fejlesztést tartalmazó program célja, hogy kilátók, erdei tornapályák, túraútvonalak, valamint biciklis túraútvonalak építésével és felújításával elérhetővé tegye minden érdeklődő számára a hazai kirándulóhelyek csodáit.
A fejlesztésekben kiemelt szerepet kaptak az erdei iskola programok is, korábban az ajkai Hubertus Iskola nyitotta meg kapuit az erdei csodák és a természet iránt érdeklődők előtt. Az iskolákban mindenki interaktívan, testközelből ismerheti meg az erdő- és vadgazdálkodás gyakorlatát és jelentőségét, emellett játékok és kézműves foglalkozások teszik színesebbé az iskolai tananyagot.

Forrás: VERGA Zrt.

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.