FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-02-20

Építkezések a pilisi erdőkben

Aki ezekben a hetekben, hónapokban a Pilisben kirándul, több helyen téglarakással, gépzúgással, építőmunkásokkal találkozhat. A kirándulók a Pilisi Parkerdő Zrt. jelenleg is zajló, csaknem 200 millió forint összköltségvetésű turistaház-felújítási programjának munkálataira bukkanhatnak az erdőben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A program részeként tavaly megújult a Som-hegyi Turistaház, idén pedig a Fekete-hegyi Kulcsosházban és a Kőhegyi Menedékházban zajlik teljes külső-belső felújítás.  

 

Kőhegyi Menedékház, Szentendre

A Kőhegyi Menedékház felújításába 2013 őszén fogott bele a Pilisi Parkerdő Zrt. Megújul a menedékház tetőszerkezete, a tető és a falak hőszigetelése, az elektromos hálózat, a fűtési rendszer, az előírásoknak megfelelő konyhát alakítanak ki benne. Biológiai szennyvíztisztító épül a házhoz, és a melléképületen is végeznek javításokat. A felújításra összesen több mint 50 millió forintot költ a Pilisi Parkerdő Zrt. A munka 2014 tavaszán fejeződik be, de a ház addig is zavartalanul működik, várja a kikapcsolódni vágyókat, túrázókat. A munkálatok befejezése után 19 fő tud majd zavartalanul pihenni egyszerre a Kőhegyen, a megújult, modern konyha pedig 40 főt is kit tud szolgálni. + VIDEO

 

 

Fekete-hegyi Kulcsosház

A Fekete-hegyi Kulcsosház Kesztölc és Pilisszentlélek között, a Fekete-hegy ormán található. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egyike Magyarország legvadregényesebb turistaépületeinek. Elhelyezkedése miatt az épületben vezetékes víz és villany nincs, de épp ez adja a sajátos hangulatát, biztosítja az idelátogatóknak a külvilágtól való elvonulás érzetét. A turistatérképeken a "Sasfészek" elnevezés is olvasható, amelyet minden bizonnyal a háborítatlanságának, valamint a teraszáról nyíló lenyűgöző panorámának köszönhet.

A felújítás legfontosabb szempontja az volt, hogy a ház komfortját lehetőség szerint a mai igényekhez igazítsa, egyszersmind őrizze meg a bakancsos menedékház jellegét. A tetőcserének és a külső vakolásnak köszönhetően az épület küllemében megszépül. A beltérben az általános felújítási munkák mellett kialakítanak egy konyhát és egy vizesblokkot, s új cserépkályha is épül. A 12 férőhelyes ház felújítási munkálatai várhatóan 2014 áprilisában fejeződnek be, és a hivatalos átadó után fogadja a kirándulókat, a felújítás alatt azonban nem üzemel. + VIDEO

 

 

Som-hegyi Turistaház

A Som-hegyi Turistaház a Pilisi Parkerdő Zrt. által megvalósított, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és az erdőgazdaság saját forrásaiból finanszírozott nettó 70 millió forintos beruházással teljes megújuláson ment keresztül. Felújították a teljes tetőszerkezetét, kicserélték a nyílászárókat, bevezették az áramot és a vezetékes vizet, valamint gondoskodtak a szennyvízhálózatba kötéséről is.

A kirándulókat kibővült szállástér, hideg-meleg vizes zuhanyzó, hangulatos veranda, valamint felújított konyha fogadja a fával fűtött épületben. Jelentősen megnövekedett a szálláshely befogadóképessége is, a földszinti szoba mellett a tetőtérben két kisebb szobát, valamint matracszállást hoztak létre, így nyáron akár harminc vendég is éjszakázhat a megújult épületben. A felújítás gondolt a sátorozókra, vándortáborozókra is: a korábbi fészer helyén létesített nyári vizesblokk és egy fedett terasz bárki által igénybe vehető, kényelmes környezetet biztosít.

A kulcsosházként működő épületet 2013. október 29-én ünnepélyes keretek között Orbán Viktor miniszterelnök adta át. Azóta is nagy népszerűségnek örvend, a szállást ajánlatos néhány hónappal előre lefoglalni, mert főleg a hétvégékre nagy az érdeklődés. A megnyitó óta már több mint 200 vendégéjszakát töltöttek el a falai között. Szállást foglalni előzetes bejelentkezés alapján lehet, bővebb információt a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján találhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.