FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-11

I. Országos Tűzoltó Favágóverseny

ÉSZAKERDŐ Kupa 2013 néven rendezte meg az I. Országos Tűzoltó Favágóversenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és az ÉSZAKERDŐ Zrt. Az egész napos program helyszíne a Fónagysági Oktatási Központ volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A résztvevőket elsőként Sebestyén László országgyűlési képviselő köszöntötte, beszédében a rendezvény hagyományteremtő jellegét emelte ki. Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés alelnöke azt mondta: a versenyen résztvevők nemcsak felkészültségüket, hanem együvé tartozásukat is igazolják. Megköszönve a tűzoltók áldozatos munkáját, úgy fogalmazott: nap, mint nap úgy mennek dolgozni, hogy nem lehet tudni, mi történik a műszak végén. Szunyog Zoltán tűzoltó alezredes, megyei igazgató-helyettes arról beszélt, hogy a tűzoltók számára nem ismeretlen a fűrész, hiszen beavatkozásaik során sokszor találkoznak olyan esetekkel, amikor fát kell vágniuk. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy az erdészeti társaság és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közelmúltban kötött együttműködési megállapodást. A favágóversenyre háromszoros volt a túljelentkezés, ezért terveink szerint jövőre már válogató előzi meg a viadalt - mondta Zay Adorján.

A résztvevők egyperces tiszteletadással emlékeztek Kövecs Gergő tűzoltó hadnagyra, aki a Rám szakadékban vesztette életét, munkája teljesítése közben.


Zay Adorján és a győztes csapat

Veszprém, Barcs, Encs, Baja, Kecskemét, Szombathely - a versenyre az ország minden részéről érkeztek hivatásos tűzoltók. 15 csapat 60 versenyzője mérte össze tudását. A klasszikus versenyszámok közül a motorfűrész szerelés, a kombinált és a lánckímélő darabolás valamint a gallyazás szerepelt a programban.

Csapatonként két embernek egy speciális pályát is teljesíteni kellett. Elsőként egy keresztvágó fűrésszel kellett átvágniuk egy fatörzset, majd fejszével egy másik rönköt. Végül egy 2,5 méter magasságban levő műgallyat kellett levágniuk - ennél a feladatnál a tűzoltók létrát használtak.

A rendezvény részeként a Stihl Timbersport csapata tartott rendkívül látványos, és minden bizonnyal sokáig emlékezetes bemutatót. Színpadra lépett Juhász István is, aki október végén hetedik helyezést ért el a Stuttgartban megrendezett világbajnokságon.


Az I. Országos Tűzoltó Favágóversenyt a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte, megelőzve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és az Encsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gárdáját. Egyéniben Gerőcs János (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) lett az első, Vastag Roland (Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) és Alberti Tamás (Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) előtt.

 

Az eredményhirdetésen Zay Adorján bejelentette, hogy az első és második helyen végzett csapat automatikusan kvalifikálta magát a jövő évi Andreas Stihl Kft. által rendezett országos fakitermelő bajnokságra.

Forrás: Északerdő Zrt.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.