FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-07

Óriási magyar siker a STIHL Timbersports VB-n

Juhász István a döntő második fordulójába (a legjobb 10 közé) is beverekedte magát, így sporttörténelmet írt. Az ötszörös VB győztes Jason Wynyard idejénél is jobb springboard eredménnyel kiérdemelt 7. hely pedig elképesztő teljesítmény.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Október 25-26-án, a Németországban megrendezett STIHL Timbersports világbajnokságon találkozott a favágók elitje, hogy összemérjék erejüket a különböző látványos versenyszámokban. 23 országból összesen 120 versenyző érkezett a verseny helyszínére, a stuttgarti Porsche Arénába. A kétnapos versenyre már két héttel a kezdés előtt minden jegy elkelt, közel 10.000 néző kísérte figyelemmel az izgalmas megmérettetéseket. A négyfős magyar csapat már szerdán elindult Németországba, hogy részt vegyenek a versenyzői eligazításokon. Másnap már kezdődtek a megmérettetések: csütörtökön tartották az egyéni válogatókat, pénteken a csapat, szombaton pedig az egyéni versenyek kerültek megrendezésre. A versenyzők a csapatversenyben négy versenyszámban mérték össze tudásukat: underhand chop, stock saw, standing block chop és single buck. Az egyéni versenyben ezek mellett még a springboard és a hot saw számokban kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek.


A magyar csapat

A csütörtöki kvalifikációs verseny remekül alakult a magyarok számára: Új-Zéland, Csehország, Ausztrália, USA, Kanada, Svájc és Németország automatikusan kvalifikálta magát a szombati döntőbe, így 14 ország küzdött meg a döntőbe jutásért. Juhász István az első versenyszám, az underhand chop után még csak a 12. helyen állt. Ezután egyre jobb eredményt ért el, biztosan lépett előre az összesített helyezésekben, és az utolsó előtti versenyszámban már a második helyen állt a francia Gilles Giguet mögött. Az utolsó versenyszámban, a hot saw-ban remekül kapta el a lendületet, és 8,26 másodperces eredménnyel végül átvette a vezetést, így az első helyen tudta magát kvalifikálni a főtáblára! A magyar versenyző mellett a belga David Bergen, a lengyel Krystian Kaczmarek, a francia Gilles Giguet, a spanyol Daniel Vicente, valamint az osztrák Armin Kugler és a brit Spike Milton szerezték meg kiváló teljesítményükkel az indulási jogot a szombati versenyre.


Juhász István (in action)

A pénteki csapatversenyeken a magyar csapat az alábbi összeállításban vett részt: Strubel József a. Dedi (stock saw), Gyapjas Norbert a. Gyapi (standing block chop), Juhász István (single buck) és Rittlinger Róbert (underhand chop). A versenyben az első forduló legjobb 12 eredménye kerül be az esti döntőbe. A többi csapat az esti döntő elején un. vigaszágon küzd meg még a maradék négy helyért a főtáblán. Az egyenes ági kiesési rendszerben működő döntőben a magyar csapatnak sajnos nem sikerült a vigaszágon sem a bejutás, összesített eredményként a 17. helyen végeztek. Az új-zélandi csapat remek versenyzéssel szerezte meg az első helyet, második helyen USA, harmadik helyen pedig Ausztrália végzett.

 

Az egyéni döntőre is teljesen megtelt az aréna, több mint 5.000 néző parádés hangulatban szurkolta végig a versenyt. Az ausztrál Brad De Losa szinte végig uralta a mezőnyt, három versenyszámban is a legjobb időt sikerült elérnie. Végül 77 ponttal ő lett az új világbajnok.  A második helyért nagy küzdelem folyt, az amerikai Matt Cogar, a cseh Martin Komárek és a német Robert Ebner végig fej-fej mellett haladtak, végül a hot saw versenyszám után alakult ki a végleges sorrend: Cogar 69 ponttal végzett a második helyen, Komarek (68 pont) és Ebner (65 pont) előtt. 2012 világbajnoka, Jason Wynyard az ötödik helyet szerezte meg.

Juhász István 4 éve kezdte el pályafutását a STIHL Timbersports Sorozatban, bár a hagyományos fakitermelő versenysorozatnak 2006-óta aktív résztvevője (2012-ben VB 5. helyezett). Önmagában az, hogy már az első évben (és azóta minden alkalommal) kiharcolta magának a főtáblára jutást, szenzációs eredmény, a sportág történetében egyedülálló. Nincs még egy olyan ember a világon, aki egyéniben egyszerre van a legjobbak között mind a hagyományos-, mind a Timbersports versenysorozatban. Azzal, hogy István a döntő második fordulójába (a legjobb 10 közé) is beverekedte magát sporttörténelmet írt. Az ötszörös VB győztes Jason Wynyard idejénél is jobb springboard eredménnyel kiérdemelt 7. hely pedig elképesztő teljesítmény.

 

Ezúton is gratulálunk Juhász Istvánnak a kiváló eredményhez!

Forrás: Andreas Stihl Kft.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.