FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-26

AHEC Európai Gyűlés, Budapest október 24-25.

Az Amerikai Lombosfa Tanács október 24-25-én Budapesten tartja soron következő Európai Gyűlését. Részvételi díj nincs, regisztráció kell.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az AHEC októberi budapesti gyűléséről idén június közepén a FATÁJ-ban írtunk már: a szervezet bemutatása, az ülés programjának fő elemei.

 

A budapesti gyűlés célja, hogy itt bemutassák az USA lombosfa promócióját erősítő előrelátó stratégiát (A forward thinking strategy for American hardwoods) az amerikai lombosfa exportőrök és az európai kereskedők részére, valamint az új üzletkötések érdekében megosszák a stratégiát az iparral.

 

Csütörtök, október 24.:

Mike Snow, az AHEC igazgatója megnyitó előadásában áttekintést ad, hogy az AHEC programjai hogyan élénkítik a keresletet és a növekedési lehetőséget az USA lombosfa részére. Ezt követően az amerikai lombosfa új felhasználási lehetőségeit megteremtő technológiai fejlesztéseket mutatják be. Ezek közt a legfontosabb a hőkezelt mérsékelt égövi lombos fafajok gyorsan bővülő piaca. Neil Summers (Timber Dimensions) mutatja be ezt a fejlődést és a lehetőséget, amit ez a piac az USA lombosfa részére jelent.

Andrew Lawrence (Arup Engineers) bemutatja a különleges "végtelen lépcső" projektet, amely a legelső olyan szerkezet, amelyben amerikai tulipánfa keresztlaminált fát (cross-laminated timber = CLT) használnak. Ugyanakkor ez a legnagyobb és legambiciózusabb projekt, melyet az AHEC valaha támogatott. Az installációt Londonban a Tate Múzeum előtt szeptember 13-án avatták fel és október 10-ig lesz ott látható.

George Barrett, a Hardwood Review USA alapítója megosztja meglehetős ismereteit és tapasztalatát az USA lombosfa iparáról és bemutatja, milyen kihívásokkal néz szembe és milyen jövő elé néz ez az iparág. Ezt követi a "Kérdezd az Ipart" kérdés-felelet panel, melyet az AHEC elnöke Dean Alanko vezet majd, lehetőséget adva a jelenlévőknek, hogy bármit megvitassanak George Barrett-el és az USA exportőrök egy csoportjával.

A csütörtöki program informális és kellemes gála vacsorával ér véget, ahol számtalan lehetőség nyílik a megbeszélésekre. Ez jó lehetőség az európai résztvevőknek, hogy megerősítsék kapcsolatukat az USA lombosfa exportőrökkel és találkozzanak társ lombosfa szereplőkkel más országokból.

 

Péntek, október 25.:

Pénteken a környezeti és piaci témákra vált az esemény. Ezek új igényt támasztanak azon anyagok és termékek iránt, melyek teljes tartamosságot biztosítanak a követelmények széles skálája mentén. Professzor Scott Bowe (Wisconsin University) mondja el független véleményét az amerikai lombosfa legalitásáról és tartamosságáról.

Az AHEC következő tartamossági tanácsadójaként Rupert Oliver több európai kereskedelmi szövetséggel megvitatja, hogy az EUTR hogy válik gyakorlattá és hogyan érinti az európai lombosfa piacot. (Érdekes hely ehhez: ETTF EUTR jelentései)

Végül a feltehetően legfontosabb ügyként az AHEC bemutatja új kezdeményezését az Amerikai Lombosfa Környezetügyi Profilt (American Hardwood Environmental Profile = AHEP), melynek célja, hogy az összegyűjtse az összes lényeges környezetügyi információt egy felhasználóbarát eszközbe, amely minden egyes konténer amerikai lombosfához szolgáltatja majd a tanúsított környezetügyi adatlapot. [Egy példa: a műszárított amerikai tulipánfa fűrészárú környezetügyi adatlapja.]

Ez további elsőség egy olyan ipar számára, amely büszke arra, hogy előretekint és élenjáró. Minden lombosfa importőrnek, aki amerikai lombosfa üzletét fejleszteni kívánja, ez az az esemény, ahol ott kell lennie.

 

A teljes program és a regisztráció a www.americanhardwood.org helyen található meg. Nincs regisztrációs díj, az eseményt célközönsége a piac jelentős, főbb képviselői: európai importőrök és a nagyobb gyártók.

Forrás: AHEC

FATÁJ kiegészítés:

Az esemény munkanyelve: angol. Tolmácsolás nem lesz.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.