FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-18

Lezárult az Erdészek a gyermekekért projekt

Hivatalosan is lezárult az EGERERDŐ Zrt. és a Lesy SR szlovák erdőgazdaság közös projektje. Az ünnepélyes záró konferenciára 2013. szeptember 13-án pénteken került sor Egerszalókon.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A megjelenteket dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, Peter Mixtaj, a Lesy SR Rimaszombati Erdészet igazgatója, és Saárossy Kinga, Eger város alpolgármestere köszöntötte.

Ezután került sor a projekt értékelésére. Az erdőgazdaságok képviselői mellett a pályázaton részt vevő pedagógusok is elmondhatták véleményüket, tapasztalataikat. Kiemelték a programok sokszínűségét, változatosságát, és a gyermekekhez közel álló nyereményeket, melyek biztosították motiváltságukat. 

Az irodalmi-művészeti versenyen azok a diákok is megmutathatták ügyességüket, tehetségüket, akik a tanulásban kevésbé sikeresek. Az erdészeti-tanulmányi versenyen pedig sok hasznos információhoz juthattak, melyek megkönnyítették a környezetismeret és biológia oktatását.

A programban részt vevő erdőgazdaságok és iskolák is kinyilvánították szándékukat, hogy az elmúlt évben létrejött kapcsolatokat tovább ápolják. Reméljük, hogy nem csak a tanárok, hanem a gyermekek is továbbadják társaiknak azt a tudást és az élményeket, melyeket a projekt során szereztek, valamint a tanárok és a helyi erdész kollégák között a felkészülés során kialakult kapcsolat hosszútávon is megmarad, és bátran fordulnak hozzánk kérdéseikkel, kéréseikkel.

A konferencia zárásaként bemutattuk azokat az oktatási segédeszközöket, melyeket a projekt során sikerült létrehoznunk. Ezek közül az Erdőmester kvíz (www.erdomester.eu) a jövőben is elérhető lesz bárki számára.

Az "Egy nap az erdésszel" program során átadott Mesél az erdő. hangoskönyv mellett bemutattuk a konferenciára elkészített mesekönyvet, mely a gyermekek által írt mesékből és azok illusztrációiból tartalmaz válogatást. A könyvet a megjelenteken kívül minden pályázatban részt vevő csapat részére el fogunk juttatni.

Forrás: Egererdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.