FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-11

Univerzális kontaktcsiszoló a COSTA LEVIGATRICI-től

Az E jelzésű kontaktcsiszoló kiválóan alkalmas azon cégek számára, akik a kényelem mellett a magas minőségre törekednek, és mindezt hosszú időn keresztül teszik. A gép precíz tervezése és felépítése lehetővé teszi a kalibrálást, furnércsiszolást vagy éppen a lakkcsiszolást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Az E szériajelzésű gép, a gyártó kisméretű kontaktcsiszolói közé tartozik. A szélesség tekintetében a gép 1150-1350 mm-es mérettartományban rendelhető. Kiválóan alkalmas azon kis, és középvállalkozások számára, akik a kényelem mellett a magas minőségre törekednek, és mindezt hosszú időn keresztül teszik. A gép precíz tervezése és felépítése lehetővé teszi a kalibrálást, furnércsiszolást vagy éppen a lakkcsiszolást.

 

Minőség? Igen. Éppen ezért a gyártó mono-block keretrendszerű acél gépvázra építi a gépet, ami a megfelelő merevséget, vázgeometria tartást biztosítja, a rendelkezésre álló teljesítmény tekintetében. Minden munkaegységhez különálló motor tartozik, melyek saját féktárcsával vannak ellátva, és képesek a gépet néhány másodperc alatt leállítani vészhelyzet esetén.

A gépasztal terjedelme oly módon pozícionált, hogy az a gép adagoló illetve elszedő oldalán megkönnyíti a munkadarabok kezelhetőségét. A gépasztal gumiszőnyege vákuumos kivitelben is rendelhető, mely a kis/rövid alkatrészek biztonságos megmunkálását segíti. Két vagy több aggregátos gép esetén, az egyes egységek között két darab leszorító görgő található, melyek mikrométeres pontossággal állíthatók.

Az első egység előtt egy automatikus vastagság pozícionáló rendszer található (elektro-pneumatikus tapogató), amely érzékeli ha a munkadarabok vastagsági értékében változás történik. Ezt az információt továbbítja a vezérlőegységnek, amely a kiszolgáló személy jóváhagyása után folytatja a munkát. A hengeres (C - henger) munkaegységek egy úgynevezett négyállású grit-set kapcsolóval vannak ellátva, amire akkor van szükség, ha különböző szemcsefinomságú csiszolószalagok vastagsági méretét szeretnénk kompenzálni. A kombinált egységeknél (CK - henger+papucs) a pneumatikus papucsot időbelépéses elektromos egység vezérli. Az alumínium profilból kialakított papucsos egység gyors cserét tesz lehetővé a filc és a grafitvászon részére.

 

A csiszolószalagok oszcillációját egy speciális fotocella vezérli.

A berendezést minden esetben a felhasználói igények teljes körű kielégítésére tervezik.

Műszaki adatok COSTA LEVIGATRICI E36/40 egy ill. két aggregátos kontaktcsiszoló esetén:

(x) Continental Wood Kft.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.