FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-26

Ez Magyarország legdrágább lakása + képek

A Budapest egyik legdrágább városrészének számító Várban most nem kevesebb, mint 6,8 millió euróért, vagyis mintegy 2 milliárd 40 millió forintért kínálnak egy négy lakásból összenyitott penthouse-t.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Budapest 213 különböző városrésze közül az I. kerülethez tartozó Vár ugyan mindössze a 35. az Otthontérkép értékesítési árakat összehasonlító listája szerint, ám a rendkívül limitált számú új építésű lakás tekintetében mindig is az élen járt a környék az árakban. A Bécsi kapuhoz közel, az Országház utcában épült két tömbös ingatlanegyüttes (Anjou Residence) 1 millió forint körüli négyzetméteráraival mindig is a legexkluzívabb budapesti lakóparkok közé tartozott. Azonban a 2 milliárd forintos kínálati ár rendkívül szokatlan Magyarországon egy társasházi lakás esetében. Ebben a kategóriában jellemzően kiváló lokációjú balatoni vagy budai fejlesztési területeket, többszintes, akár több épületből álló, 10-20 szobás villákat, birtokokat, esetleg irodaházakat, vagy szállodákat szoktak árulni.

Azt, hogy a ma 2,04 milliárdért kínált, 600 négyzetméteres, vagyis négyzetméterenként 3,4 millió forintért kínált lakásnak mennyi volt az eredeti vételára, vagy, hogy egyáltalán értékesítve lett-e, és nem a beruházó tartotta meg magának kivárva a jobb időket az adásvételre, sajnos nem tudni. Érdemes megjegyezni azonban, hogy alig pár kilométerrel odébb, a Duna túlsó partján, 4 millió forint alatt, vagyis a jelenlegi ingatlanunk 1 négyzetméterének az áráért, sorakoznak a 15-30 négyzetméter közötti takaros kis garzonok. Bár tény, hogy presztízsben, szolgáltatásban, panorámában, élettérben és több egyéb szempontban nem igazán veszik fel a versenyt a vizsgált penhouse-zal, ám zöld közterületből jóval többet lehet találni a Józsefvárosban.

Ezt kapjuk 2 milliárdért

Az A1 Ingatlan Báthory utcai partnerének a kínálatában bukkantunk rá a nem mindennapi ajánlatra. A luxus kategórájú társasházi penthouse lakás alapterülete 600 négyzetméter, állapota újszerű, és összesen 7 szoba tartozik a mintegy 2,04 milliárdos kínálati árhoz.

Az ingatlanhoz tartozó adatlap szerint "az épületben 4 ingatlanból alakítottak ki egy magánlakást, ahol az egész felső két emeletet foglalja el az egyik tulajdonos. A 600 nm-es ingatlan magában foglal 5 hálószobát, 9 fürdőszobát, egy külön vendéglakást, 2 teljesen felszerelt konyhát magas luxus felszereltséget, úgy mint borhűtőket, külön irodát, bár és biliárd asztalt, infraszaunát, valamint az elemgedhetetlen 6 darab földalatti parkolóhelyet". A parkolóhelyek darabja egyébként önmagában is legalább 5-6 millió forintot ér a környéken.

Forrás: Pénzcentrum

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.