FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-22

A HM VERGA Zrt. átadta a Tekeres-völgyi kerékpárutat

A VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. 2013. augusztus 21-én A jövő a kezünkben van című közjóléti fejlesztéseinek keretében átadta a Tekeres-völgyi kerékpárutat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A kerékpározás napjainkban reneszánszát éli a napi közlekedésben és szabadidő-forgalomban egyaránt, hiszen az egészséges életmód és a gyors közlekedés, valamint a környezetkímélő közlekedési módok egyik legjobb eszköze. Láthatóan egyre többen pattannak nyeregre, sokan tekernek iskolába, munkába, vagy csak kedvtelésből. A VERGA Zrt. felismerte ezt a trendet és a 2013-2014. évi nagyszabású közjóléti beruházási terveiben a Tekeres-völgyi kerékpárút megépítése kiemelkedő helyen szerepelt.

 

A kijelölt kerékpárút a részben meglévő aszfaltozott, illetve makadám szerkezeten, részben javított földutakon halad. A tájékozódás elősegítése céljából a csomópontokban 2 db térképes táblát, az elágazókban 10 db irányító táblát állított a VERGA Zrt. A kerékpárút mentén 3 db esőbeálló, 5 db tűzrakó hely, 9 db erdei garnitúra került elhelyezésre. A kerékpárút szervesen apcsolódik a jelenleg tervezés alatt álló Veszprém-Márkó-Bánd, illetve a szintén ugyanekkor átadott Veszprém-Nemesvámos kerékpárutakhoz. Bár a Tekeres-völgyi kerékpárút a Veszprém-Nemesvámos kerékpárút közelében ér véget, a kerékpárútra történő csatlakozás lehetséges. A megvalósult beruházás értéke 6 millió Ft.

A VERGA Zrt. dolgozóiból és gyermekeikből álló kerékpáros csapat, Tengerdi Győző vezérigazgató vezetésével végigtekert a Tekeres-völgyi kerékpárúton, majd a Tekeres-völgyi turistaútnál csatlakozott a Veszprémből Nemesvámosra a kerékpárút átadásához tartó ünnepélyes kerékpáros felvonuláshoz.

A Tekeres-völgyi, valamint a Veszprém-Nemesvámos kerékpárutakat Nemesvámoson egy projektzáró rendezvény keretében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója, valamint Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere adta át. A rendezvényen részt vettek a régió közéleti szereplői, turisztikai zakemberei és a média képviselői.

 

Forrás: HM VERGA Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.