FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-09

Fákat tervezni a jövőnek: Trees4Future EU projekt

Trees4Future néven 4 éves futamidejű, 9 millió Euró költségvetésű projekt indult 28 szervezet részvételével az erdő-genetikai és erdészeti kutatási infrastruktúra összefogására és fejlesztésére. (Magyar résztvevője nincs.)

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Fákat tervezni a jövőnek

A Trees4Future (Fák a Jövőnek) egységbe fogó európai kutatási infrastruktúra projekt, melynek célja a főbb erdő-genetikai és erdészeti kutatási infrastruktúra összefogása és fejlesztése. Szélesebb európai erdészeti kutató közösséget hoz létre, melyben könnyen és minden részletre kiterjedően lehet hozzájutni a jelenleg szétszórt információ forrásokhoz (beleértve a genetikai adatbankokat, erdőmodell eszközöket és fatechnológiai laboratóriumokat) és szaktudáshoz.

Ez segíteni fogja az erdészeti kutatókat és az európai erdészeti szektort, hogy fenntarthatóan reagáljon a fa termékek és szolgáltatások iránti növekvő keresletre összefüggésben a genetikai adaptációval és a változó klimatikai kondíciókkal. Új és jobban összekapcsolt kutatói infrastruktúra jön létre, amely bővíti a tudást az erdők klímaváltozáshoz alkalmazkodásáról és a fa-jellemzőkről melyek alkalmasak egyedi igények kielégítésére, így optimalizálva az erdő-források rövid- és hosszútávú kihasználását.

 

A projekt futamideje 4 év, költségvetése kb. 9 millió Euró (több mint 2,5 milliárd Ft), az EU 7. Keretprogramja az alapítója (EU FP7), 28 szervezet vesz részt benne, melyek között magyar szereplő nincs.

 

A nemzetek közötti hozzáférési program lehetőséget kínál a külső felhasználóknak (érdeklődőknek) szabad hozzáférésre a 28 Trees4Future speciális kutatási struktúrához és lehetőséghez.

A honlapon a témában megjelenő publikációkról, más hírekről, eseményekről lehet olvasni, illetve e szakterület tervezett és már elérhető adatbázisait is összegyűjtötték. Az alábbi pedig a legközelebbi jelentősebb esemény lesz:

 

"Fák a Jövőnek: hozzájárulás a zöld bio-gazdasághoz" címen konferencia lesz szeptember 24-én Nancyban (Franciaország), ahol a résztvevők a fenti témákat járják majd körbe.

 

Forrás: trees4future.eu
SzerkFordTömör: Mőcsényi

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.