FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-26

Dr. habil. Alpár Tibor az NymE FMK új dékánja

Bemutatjuk Dr. habil. Alpár Tibort, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának új dékánját.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

 

Alpár Tibor 1969-ben született Szombathelyen. Édesapja, Dr. Alpár Tibor, a 2. faiparos évfolyam valéta elnökeként 1963-ban végzett. Szeptemberben veheti át fiától az aranydiplomát. Az ő tevékenysége az egész faiparos társadalom előtt ismert (FALCO vezérigazgató, FATE elnök, címzetes egyetemi docens). Két fiából, Tiborból és Dénesből faipari mérnököket nevelt.

Ifjabb Alpár Tibor 1994-ben szerezte meg faipari mérnöki diplomáját, majd tanulmányait folytatva 2000-ben doktorált (Phd. fa és fatechnológia tudományok), 2004-ben mérnöki informatikusi diplomát is szerez és 2012-ben az egyetem szenátusa habilitált doktorrá avatja. Tanulmányaihoz kapcsolódva meg kell emlékeznünk kiváló német és angol nyelvtudásáról, amelyet oktató és kutató munkája során kiválóan tud kamatoztatni.

A FALCO Rt. szombathelyi gyárában szerez üzemi gyakorlatot, majd tudományos munkatársként dolgozik a Falemezgyártástani Tanszéken. Különösen a cementkötésű falemezek fejlesztésében és a farostlemezek formaldehid csökkentésében végzett ekkor értékes kutató munkát. 2001-től 2003-ig a Japán Erdészeti és Faipari Kutató Intézet ösztöndíjasa Japánban. Hazatérése után 2004-ben kinevezik egyetemi docensnek, a különböző falemezek gyártása mellett megszervezi a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás oktatását is a faipari karon. Több tárgyat angol nyelven is oktat (pl. Wood Based Composites). 2004-ben kinevezik a Sopronba áttelepült FAIMEI Vizsgáló Laboratórium igazgatójává, ezen intézményt azóta is sikeresen vezeti. 2008-2010. között dékánhelyettes, 2011-2012. a Természeti Erőforrások Kutató Központ igazgatója.

A bemutatott szakmai munkásság jól tükrözi Alpár Tibor széleskörű hazai és nemzetközi tájékozottságát a faipari oktatás és kutatás területén. A munka eredményeit mutatják a mintegy 29 fő diplomatervező, 1 TDK hallgató, 5 Phd. hallgató. Tanulmányait és szakmai munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el (Alma Mater emlékérem, MTA Darányi Ignác ösztöndíj, kiváló kutató, kiváló oktató stb.).

Aktív tevékenységet folytat az MTA több bizottságában, a vezetői tanács tagja az E31 és E49 EU COST Action-nek.

Tagja a Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusának és Tudományos Tanácsának.

Kiemelkedő szakmai munkásságát 6 szabadalom és nagyszámú tudományos közlemény és kutatási jelentés is fémjelzi.

 

Nős, felesége Csiha Tünde a NymE PR munkatársa, három gyermekük van.

E rövid életrajzi bemutatás jól érzékelteti, hogy a Faipari Mérnöki Kar élére a faipar fejlesztésében, a képzés és a kutatás területén egyaránt eredményesen tevékenykedő, olyan fiatal oktató került, aki képességei és tapasztalati alapján képes lesz a széleskörű oktatási és kutatási spektrummal rendelkező kar sikeres vezetésére.

Munkájához a FAGOSZ nevében is sikereket kívánunk.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.