FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-12

Lakat kerül a marosvásárhelyi Ilefor bútorgyárra

Jövő héten végleg lakat kerül Marosvásárhely legendás, fél évszázados bútorgyárára. Az alkalmazottak az utolsó franciaországi megrendeléseket gyártják le. Több mint százan kerülnek utcára.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Július 15-én végleg elhagyják az Ilefor kapuját ezek az asztalosok. A bútorgyár ugyanis nem tudja tovább görgetni maga előtt a 2009 óta gyarapodó 3,6 millió lejes adóssághegyet. Todor Soó Ignác, a csődeljárást lebonyolító cég szakértője attól tart, hogy nem lehet majd behajtani a teljes adósságot.

 

Todor Soó Ignác, vezető, RVA Insolvency, Marosvásárhely - "A cég gyakorlatilag nem rendelkezik ingatlan javakkal, kizárólag az ingatlan javak értékesítése áll megoldás előtt a vásárhelyi részlegen, ezen kívül létezik egyetlen ingatlan vagyona a cégnek, egy terület, amely a szovátai bútorgyár alatti terület."

 

Az ingatlant nehezen tudják majd értékesíteni, ezen kívül pedig csupán néhány raktáron levő bútor, és munkagép áll a cég tulajdonában. A csődbe ment bútorgyár több mint száz alkalmazottjától kénytelen megválni.

 

Németh József - " Sajnos 25 év után ide jutottunk, hogy a gyárunk elment. Mi meg megyünk az utcára ide-oda, somernek. Családunk van, pénzt nem adnak, ennyi az egész körülmény."

 

Az alkalmazottak azt mondják sokan legalább 20 éve dolgoznak gyárban.

 

Varga Annamária - "25 éve dolgozok itt, és elég rosszul érint persze, annyi éve, hogy itt dolgozunk most rosszul esik, hogy munkahely nélkül maradunk. Ennyi, a legtöbben 25 éven, hogy felül van, régiségünk a legtöbbnek, 20 éven alól nem is igen vannak."

 

Maros megyében jelenleg 327 szabad állást regisztrálnak, de ezek közül csupán 15 esetben keresnek asztalos mesterséggel rendelkező személyt.

 

Reghina Fărcaş, igazgató, Munkaerő-elosztó Hivatal - "Tegnap értesítettek, egyelőre csak szóban, hogy 115 személyt elbocsátanak, de ezekből 15 már kapott munkahelyet. Az elkövetkezendő időszakban azt kell megállapítanunk, hogy hány személyt kell munkanélküli segélyben részesíteni."

 

Az Ilefor közel 50 éves múlttal rendelkezik, sokáig Marosvásárhely második legnagyobb bútorgyárának számított, 2009-ben azonban mélyrepülésbe kezdett. Négy éve annyira eladósodott, hogy már nem tudta fizetni a közszolgáltatásokat, ezért fel kellett függeszteni a munkát.

 

Most végleg becsukja kapuját.

Forrás: Erdély.ma

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.