FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-10

Bútoráruházláncok 2012 - Top 30 EU és Top 20 DE

A MÖBELMARKT szaklap összeállításában készült el a bútorforgalmazók/lakberendezési áruházak Top 30-as európai listája és a Top 20-as németországi rangsor is 2012-re vonatkozóan. Kitalálod melyik cégcsoport vezeti mindkettőt?

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A MÖBELMARKT elkészítette a speciális összeállítását, a 2013-as lakberendezési/bútorforgalmazó cégek, cégcsoportokk (valójában a 2012-es eredmények alapján összeállított aktuális lista - FATÁJ szerk.) európai/német toplistáját. Idén először már azt is megoldotta a szaklap szerkesztősége, hogy a listán megjelenhessen az Amazon és az Ebay online áruházlánc is (persze csak a bútorok forgalmi értékével)!

 

Európában, ill. világszerte az Amazon 2012-ben 2,9 milliárd EUR forgalmat ért el bútorból és lakásfelszerelésből, ezzel a 4. helyen végzett, fej-fej melett haladva a XXXLutz áruházlánccal, miközben az Ebay (6. helyezés) a dinamikusan változó dániai Jysk-csoport elé került. Nem csoda tehát, hogy a neves befektető, Oliver Samwer, a bútorok web-felületen történő online értékesítésében lehetőséget lát arra, hogy a világhálón az egész világra kiterjedő milliárdos vállalatcsoportját mielőbb felépítse!

Németországban az Ebay - mint országos vezető online búturforgalmazó vállalat az Amazon és az Otto.de előtt áll - és mindjárt a dániai Bettenlager után a 10. helyen van a rangsorban, és - éppúgy mint a 12. helyen teljesítő rivális Amazon - a Möbel Martin, az Ostermann, a Zurbrüggen és a Schaffrath előtt a bútor üzletágban.

 

A Maisons du Monde révén Európában a 30-as toplistára felkerült még egy újonnan érkezett online forgalmazó, éspedig az évi növekedéséből adódóan. Ezáltal a francia Auchan csoporthoz tartozó Alinea bútoráruházláncot (25 áruházával) letaszította a lista 31. helyére.

 

A Neckermann március eleji csődje után az európai és németországi rangsorból a Sun European Partners (Anglia) is kiesett.

 

A Finanzinvestor 2011-ben az 1,22 milliárd EUR forgalmával Európában még a 12. helyen volt, sőt Németországban a 960 millió EUR forgalmával a 9. helyen. Jelenleg éppenhogy 400 millió EUR forgalmat sikerül elérnie a lakberendezési üzletágban.

 

Az új ezüstérmes Európában - amint a múlt évi listánkban már bejelentettük - a 2 online-forgalmazó mellett a Steinhoff International legújabbkori jó egyharmados növekedését adta hírül (korábbi felvásárlásai révén). Ezzel a dél-afrikai konszern Európában és a teljes bútorvilágban az új 2. helyezett lett.

 

Ám a vezető helyen álló európai és német lakberendező konszernek lapjai eme helycserétől függetlenül is újraosztásra kerülnek! (Így igaz! Azóta történt: A Steinhoff csoport felvásárolja a Kika/Leiner áruházláncot)

 

FATÁJ kiegészítés:

A speciális összeállításnak a fenti (rövidre fogott) szöveg volt az értékelése. Ezen túlmenően a szerkesztők igyekeztek bemutatni a TOP30EU/TOP20DE listák tagjait, azok szervezeti felépítését, lényeges cégadataikat, áruházaik számát, a cégvezetőket, megjegyzésekben a közelmúlt lényeges történéseit, stb.

 

Elektronikus verziója nincs, ugyanakkor minden érdeklődőnek betekintésre örömmel átadjuk szerkesztőségünkben a nevezett tanulmányt!

Jelezze ezirányú szándékát!

Forrás: MÖBELMARKT

Fordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.