FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-09

INTERPAL - fa raklap és csomagolóanyag világtalálkozó

Együtt lesz az Európai Raklap Szövetség a FEFPEB 64. éves konferenciája és az INTERPAL VIII, a fa csomagolóanyag világtalálkozó Bordeauxban 2013. október 16-18. között.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A konferencia egyedülálló lehetőség a fa raklap és csomagolóanyag ipari szakemberek találkozására, valamint megismerni azon változásokat, melyek hatnak ezen iparágra.

A raklap és csomagolóanyag gyártók berendezés és anyag beszállítói részére kiváló lehetőség, hogy találkozzanak lehetséges vevőikkel.

A szponzorok láthatóak lesznek az esemény előtt, alatt és után többféle média felületen is.

A konferencia nyitott a világ minden fa raklap és csomagoló anyag gyártójának, e termékek vásárlóinak, logisztikai szakértőknek, és a témái lefedik a raklap, ipari és könnyű csomagolóanyagok szakterületet.

 

A FEFPEB 14 ország nemzeti raklap szövetségét tömöríti: Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Litvánia, Hollandia, Portugália, Svédország, Egyesült Királyság, Svájc és Törökország. Ezen túl a FEFPEB aktív tagjai Európa legnagyobb raklap pooljai (EPAL, CHEP, LPR, IPP-Logipal és PRS), valamint a GROW International, mely Spanyolország, Franciaország, Németország és Portugália könnyű csomagolóanyag gyártó nemzeti szövetségeinek közös szervezete. Társult tagok a következő termékek beszállítói: préselt tuskó, szeg, raklap és csomagolóanyag gyártó gépek, szárítókamra, fülledés (gombásodás) gátló kezelőanyag.

A kettős esemény házigazdája a SYPAL, a Francia Raklap Szövetség. A SEILA pedig a Francia ipari raklap és logisztikai szindikátus.

 

Az INTERPAL VIII alkalmából az európai ipari szereplők most együtt lesznek Amerikából, Ázsiából, Ausztráliából és Afrikából érkezőkkel.

 

Az Európai Bizottság a fa raklapokra és csomagolóanyagra vonatkozó növény-egészségügyi intézkedései kiegészítésén dolgozik, amely kényes kérdéssel kapcsolatban a FEFPEB folyamatosan együttműködik az EB-al.

 

A kettős konferencia helyszínéül azért választották Bordeauxt, mert ez a város közel van nagy fűrészüzemekhez és raklap, illetve fa csomagolóanyag gyártókhoz, valamint a faanyag kutatással foglalkozó francia nemzeti intézethez. Ezen túl a város gyönyörű és nagyszerű borvidék!

 

A teljes részvételi díj 550 Euró, amiből a július 31. előtti jelentkezéssel engedmény kapható, a szállás díja, a partner részvételei díja, stb. a kapcsolón megtalálható.

 

A program:

október 16-án, szerdán délután 2-5-ig van a raklap és csomagolóipari világtalálkozó, délelőtt meg lehet látogatni egy hordógyártót, este a hivatalos megnyitó koktélparti.

október 17. csütörtök: tanulmányutak több csoportban.

október 18. péntek: Konferencia. Szinkron tolmácsolás angolra, spanyolra, franciára és németre. (EU raklapiapr és piac áttekintése, EUTR az Európai Faanyag rendelet alkalmazása, a világ fa trendjei, a fa raklap helyzete Észak-Amerikában, az ISPM15 növény-egészségügyi előírás és annak várható változása, technikai ügyek, valamint FEFPEB ülés.)

A partnereknek külön programok.

A résztvevők távozása, illetve a maradóknak gála vacsora.

 

Akit érdekel a raklap és fa csomagolóanyag világkonferencia, érdemes mielőbb regisztrálnia rá.

Forrás: sypal.eu és a CEI-Bois hírlevele

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.