FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-27

Steinhoff csoport felvásárolta a Kika/Leiner áruházláncot

Az osztrák tulajdonú Kika/Leiner bútorkereskedelmi csoportot (központja St. Pölten), felvásárolja a dél-afrikai Steinhoff csoport.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A Kika/Leiner tulajdonos Koch család beleegyezett a felvásárlásba, az átvételt most a felügyelő bizottsági elnöke, Herbert Koch erősítette meg.

 

Markus Jooste a Steinhoff International vezérigazgatója megerősítette a felvásárlás tényét: "A Steinhoff International menedzsmentje örömmel jelenti be, befejeződtek a tárgyalalások, ami ahhoz vezet, hogy a Steinhoff Europe AG (SEAG) átveszi a Kika / Leiner csoport össze részvényét."

A Steinhoff csoport közleménye a megegyezésről.

 

Azt a szándékot, hogy a Steinhoff csoport erőteljesen kívánja bővíteni jelenlétét Ausztriában és Kelet-Európában Markus Jooste egy interjúban már két hónappal ezelőtt elmondta.

 

A felvásárlást még jóvá kell hagynia az illetékes trösztellenes hatóságnak.

 

"Nem egyeztünk volna bele, hogy létrejöjjön ez a megállapodás, mint a tulajdonos család, ha nem lennénk meggyőződve arről, hogy a Steinhoff csoport jelenti a legelfogadhatóbb ígéretes jövőt a Kika/Leiner számára" mondta Herbert Koch a sajtóközleményben.


Paul Koch - cégvezető, Herbert Koch - FB elnök

Áprilisban már felrebbentek pletykák a Kika/Leiner eladásáról, ám akkor még a tulajdonos Koch család nem döntött arról, hogy egyáltalán érdekli bármilyen vételi ajánlat. Mostanra vált véglegessé a döntésük.

 

A Kika/Leiner csoport 2012-ben 73 áruházzal (ebből 50 Ausztriában, 6 Magyarországon), 7500 alkalmzottal, 1,25 milliárd eurós árbetélelt ért el. A Steinhoff csoport a felvásárlást követően mintegy 6,75 milliárd eurónyi éves forgalommal, ezzel is erősítve pozícióját, mint a második legnagyobb bútor kiskereskedő Európában.

 

 

FATÁJ kiegészítés:

A Möbelmarkt által pár hete készített Top30 Europa Bútorforgalmazói csoportjában a 2012-es forgalmi adatok alapján második helyen végzett a Steinhoff csoport, mintegy 5,49 milliárd euró árbevétellel. Az országában második legnagyobb Kika/Leiner csoport ezen a listán 13. helyen végzett a maga 1,25 milliárd eurójával! 4. helyen zárt a legnagyobb osztrák bútorforgalmazó, az XXXLutz-csoport, cirka 2,9 milliárd eurónyi forgalommal.

 

A Steinhoff csoport eddigi magyarországi érdekeltségei a Kanizsa Trend Kft. (Andante bútorok gyártója), illetve a Quattro Mobili Kft. (bútorforgalmazó).

 

A FATÁJ információi szerint a hazai Kika áruházakat üzemeltető társaság tulajdonosai két St.Pöltenben bejegyzett társaság: a MEG Möbelhandels GmbH. és a KIKA Immobilien GmbH.; melyek a Kika/Leiner csoport tagjai. Így a fenti két magyar bejegyzésű céghez vélhetően hamarosan csatlakozik a Kika Lakberendezési Kft. is!

 

Tóth János - FATÁJ, Forrás: Möbelmarkt

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.