FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-25

Bútorgyártó-beruházás - HOMAG vezér-gépsorral

A német Holzbearbitungssysteme Homag cég nyerte meg a versenytárgyalást a Nowy Styl Csoport épülő Jaslo-i bútorgyára (Lengyel Kárpátalja - Podkarpacie) fő gyártóvonalának szállításához. A beruházás 2015-ben lesz kész. A gyár építési költsége megközelíti a 106 millió zlotyit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A fenti térképen is jól látható, a tervezett beruházás helyszíne Miskolctól északra 230 km-re található.

A PAP (Lengyel sajtóügynökség) a beruházó cég (Nowy Styl Csoport) projektvezetőjét kérdezte. Piotr Wróblewski tájékoztatása szerint a német cég élen jár a faipari gépek gyártói körében. "A német szállító kiválasztása mellett szólt többek között a gyártócsarnok optimális hasznosítása, a gépek nagy teljesítménye és rugalmassága, a berendezések megbízhatósága. A Homag cég tette egyben a legelőnyösebb ajánlatott".

(A HOMAG csoport magyarországi képviselője a Lignomat Kft.)

 

A gyártósor, amelyet a német cég szerel fel, bútorok lapalkatrészeit fogja előállítani az egész gyártás informatikai rendszerébe gépészetileg és programozott módon intagrálva. A gyártósor a következő részegységekből épül fel: automatizált gyártásközi raktár kb. 100 lap tárolására, lapszabászat, automatizált transzportőrök, szekrénybútor- és konténeralkatrészek szerkezeti furatainak elkészítésére szolgáló három párhuzamosam működö gépsor.



A készülő gyártócsarnok Jasloban
Ide kattintva egy rövid video is látható az építkezésről!!!

"A Homag cél szállítja azokat a szerelő és csomagoló berendezéseket is, amelyekkel a késztermék  kiszállíthatóvá válik" - emelte ki Wróblewski.
A gyár fő gyártósorán nem csak a katalógus szerinti méretű és megjelenésű termékekeket tudják előállítani, hanem eleget tudnak tenni az egyedi megrendeléseknek is. Mint ahogy Wróblewski közölte, a megrendelések kezelésére vonatkozó innovatív megoldásoknak köszönhetően az egyedi megrendelések átfutási ideje nem fog különbözni a katalógus szerint gyártottakétől.

Az év közepén választják ki a második gyártósor szállítóját, amelyen furnérral és HPL lamináttal borított lapalkatrészeket fognak előállítani.

 

Az egész gyár beruházási költsége közel 106 millió zlotyi (közel 7 millárd forint), amelyből közel 40 millió zlotyi (ca. 2,5 milliárd forint) az uniós forrás.


A Nowy Styl Csoport központja Krosnóban

A Nowy Styl Csoport - Krosno (Podkarpacie) világviszonylatban is az egyik legnagyobb ülőbútorgyártó cég, amelyhez tízegynéhány, több, mint 15 országban működő, tőkekapcsolatban lévő gazdasági társaság tartozik, ahol kb 5,5 ezer embert foglalkoztatnak. Termékeiket közel 100 országban forgalmazzák.

A cégcsoport magyarországi leányvállalata a szentedrei székhelyű Telmex-Nowy Styl Zrt.

 

dr. Tóth Sándor László - FATÁJ; Forrás: Wyborca.biz

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.