FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-21

A Würth rekord forgalommal zárta a 2012-es évet

9,98 milliárd eurós forgalom, a cégtörténet eddigi legmagasabb eredménye. Üzleti eredmény: 415 millió euró, mely meghaladja a tavalyi értéket. A foglalkoztatottak számában kisebb visszaesés: világszerte 65.169 fő. Beruházások: 465 millió euró ráfordítás az új logisztikai központra és a kirendeltség-hálózatra.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Würth-csoport

Künzelsau: A Würth egy mozgalmas 2012-es üzleti évet tudhat maga mögött. A kitűzött 10 milliárd eurós cél ugyan nem valósult meg, de így is sikerült a 2012-es évet 9,98 milliárd eurós rekord forgalommal zárni. "A korábbi évekhez viszonyítva az enyhe forgalmi növekedés a vállalatcsoporton belül elsősorban Dél-Európa forgalmi visszaesésére vezethető vissza, ahol a leginkább érezhető a gazdasági válság hatása. Skandináviában és Észak-Amerikában növekedést értünk el - Kanadában és az USA-ban rekordforgalmat realizáltunk", mondta el Robert Friedmann, a konszernvezetés szóvívője a Würth-csoport május 7-i Schwäbisch Hall-ban megtartott éves beszámoló sajtótájékoztatóján.

 

Forgalmi növekedés a legtöbb üzleti egységben

A Würth-csoporton belül a tevékenységét Würth név alatt folytató rögzítés- és szereléstechnikai cég eredménye 3,7 %-kal 5,5 milliárd euróra növekedett, amiben a gyártó vállalatokat kiszolgáló Industrie divíziónak 12,3 %-os fejlődéssel kiemelkedő szerepe volt.

 

A foglalkoztatottak számának visszaesése

A foglalkoztatottak száma világszerte 65.169 főre csökkent, ami 1,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben. Míg a dolgozók száma a Németországban foglalkoztatottakat leszámítva 45.564-re változott, Németországban 19.605 főre bővült, ami 2,5 %-os fejlődést mutat.  

 

A várttól elmaradt a vállalat nyeresége

A 2012-es üzleti év enyhe forgalmi növekedése hatással volt az üzleti eredmény alakulására is: az előző évhez viszonyítva a fejlődés 5,1%, mely számokban kifejezve 415 millió euró (2011: 395 millió euró), ezzel azonban a várakozásoktól elmaradt.

 

Stabil pénzügyi helyzet további növekedést tesz lehetővé

A saját tőke aránya 41,9 %-ra növekedett. A tőke összege összesen 3,2 milliárd euró (2011. 3,0 milliárd euró). A Würth-csoport pénzügyi helyzetét a hitelminősítő intézetek, mint a Standard & Poor's és Fitch Ratings 2012-ben újraértékelték. A Fitch Ratings átsorolta a vállalatcsoportot és "BBB+/stabilra" értékelte, a Standard & Poor's megerősítette a "A/stabil" minősítést.

 

2013-as kilátások

A Würth-csoport számításai szerint 2013-ban még nem áll talpra a gazdaság. Ehhez igazodva a vállalat, ahol az szükséges, költségoptimalizálással fog élni. Ez azt is jelenti, hogy a fejlődés érdekében a kockázatok minimalizálására törekszik, és növekedést ott generál, ahol azt a körülmények lehetővé teszik. "Egyszámjegyű forgalmi növekedésre és ehhez illeszkedő szolid fejlődésre számítunk", mondta Robert Friedmann.  "Kreatív gazdálkodás és a munkafolyamatok átdolgozása, de bátorság az új ötletekhez - erre összpontosítunk ebben az évben, mert a megszorítás önmagában nem elegendő. Kihasználjuk a fejlődési lehetőségeket és konzekvensen felülvizsgáljuk stratégiai célkitűzéseinket. Ez egy megerősített együttműködést jelent az egyes üzleti egységeink és vállalataink között, hogy vevőink számára újabb megoldásokkal szolgáljunk."

A magyar leányvállalat is forgalmi rekorddal zárta a 2012-es évet

A Würth Szereléstechnika Kft. a 2012. gazdálkodási évet 6,360 milliárd Ft nettó árbevétellel zárta, ami  1,2 %-os fejlődést jelent az előző évhez viszonyítva. 2013. eddig enyhe (1%-os) növekedést mutat tavalyhoz képest. A stagnáló építőipari és autóipari divíziók mellett jelentős az Industrie divízió forgalmi fejlődése, mely 1-4 hónapban 16%-os növekedést produkált.
Hámori Márk, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "Cégünk mozgalmas 25 évet tudhat maga mögött, és büszkén tekinthet vissza a jubileumi év alkalmából. Eddigi eredményeink önmagukért beszélnek, és a feladatinkra való fokozott koncentrálást, folyamatos megújulást követelnek tőlünk. A kihívások az elkövetkező időszakot sem teszik egyszerűbbé, de a kiemelkedő minőségű termékek és szolgáltatások, munkatársaink lelkiismeretes munkája, és egy stabil ügyfélkapcsolati háttér a gyorsan változó helyzetben is kulcsszerepet töltenek be idei célkitűzéseink megvalósításában."

***

A Würth kereskedelmének súlypontja a kötő- és rögzítéstechnikai elemek, vegyi-műszaki termékek, kéziszerszámok, kisgépek, raktározási és tárolórendszerek, valamint munkavédelmi termékek forgalmazása. A Würth világszerte 3 millió ügyfélnek szállít a hagyományos szakipartól kezdve, mint fa-, fém-, építő- és gépjárműipar; a különböző szakterületen jelen lévő nagyipari partnerekig (autógyártók, elektronika, energiaipar, stb.).

 

WÜRTH a világban. A mai napig családi tulajdonban lévő Würth vállalatcsoport a minőség és az innováció melletti elkötelezettségének köszönheti, hogy az alapítás óta eltelt hat évtizedben családi kisvállalkozásból a világon mindenhol jelenlévő vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A Würth több mint 80 országban csaknem 400 vállalattal képviselteti magát, és több mint 65.000 munkatárs áll a Partnerek szolgálatára.

 

WÜRTH Magyarországon. Kelet-Európában elsőként Magyarországon jelent meg a Würth 1988-ban. A folyamatos fejlődésnek és a tudatos vevőközpontú stratégiának köszönhetően a Würth partereinek száma mára meghaladja a tizenötezret. A Würth Szereléstechnika Kft. közel 300 munkatárs segítségével áll ügyfelei rendelkezésére, és a világon forgalmazott 100.000.-féle termék és szolgáltatás közül több mint 40 ezer már Magyarországon is elérhető.

(x) WÜRTH Szereléstechnika Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.