FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-14

Trilak Lakberendezője 2012. - Varga Katalin

A Trilak Festékgyártó Kft. tavaly meghirdette az Év Festője 2012. versenyét, melyet kiegészített a Trilak Év Lakberendezője 2012. pályázattal a lakberendezők részére. Bemutatjuk a nyertes lakberendezési projektet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az ünnepélyes díjátadóra 2013. május 31-én került sor a Trilak Festékgyártó Kft. éves Festőmester találkozóján a Lajosmizsén található Tanyacsárdában.

 

A Trilak Lakberendezője 2012. pályázat nyertesei:

Első helyezett: Varga Katalin


Jobbra: Varga Katalin, balra Ács Erzsébet, LOSZ elnök

Második helyezett: a 2012. Desig-Plus kirakatverseny csapata

Darida-Sárközi Anita, Katona Etelka, Koronczay Noémi

Közönségszavazat nyertese szintén a "csapat" lett.

Az első helyezett projekt bemutatása

A másfél szobás, 43,5 m2-es lakás Budapesten az V. kerület, Régiposta utcában található. Az 1911-12-ben eklektikus stiluban épült házat Kasselik Ferenc tervezte. Új tulajdonosa az ingatlan vásárlásába is bevont, ezáltal 2012 decemberében a megvásárlás után azonnal hozzá kezdtünk a teljes átalakitásnak, a műszaki és az esztétikai felújitásnak.

 

Ilyen volt: :(

.
::
.

A funkcionálisan nem megfelelő belső elrendezés miatt a nappaliból nyiló fürdőszoba lett a konyha, melyek közötti válaszfalat kibontottuk, a közösségi teret egybenyitottuk. A régi konyhából nyiló kamra ajtót kibontottuk, bejáratát befalaztuk és a hálószobából nyitottuk bejáratot a tároló funkciót ellátó szellőzős helyiségnek, de a gyönyörű eredeti ajtót megmentettük és azt épitettük be. Az előszobából nyiló konyhából lett a fürdőszoba Wc-vel. A lihthofba kéményt épitettünk a kombi cirkónak, mely a fürdőszobában lett elhelyezve. A szobákban levő 2 parapet kivezetésű konvektor helyett lapradiátorokat szereltünk fel. A konyhába a lihthof ablak alá lapradiátor, a fürdőszobába törölközőszáritós csőradiátor került.

 

A 374 cm-es belmagasság és a viszonylag kicsi alapterület miatt a nappaliba és a hálószobába 311 cm magasságban, az előszobában 325 cm magasságban  9 cm-es oldalfali polisztirol diszlécet ragasztattunk, melyet a mennyezettel összhangban minden helyiségben Héra belső falfestékkal fehérre festettünk.

 

Az előszobában a 322 cm-es magasságban futó gázcső miatt a polisztirol diszléc 325 cm magasra került, de itt a falat festettük fehérre. A mennyezetre arany-terra szinű Margburg La Venezia vlies tapéta került, mely a falon lefut a diszlécig, 334 cm-ig.

 

A nappaliban két falra - a diszlécig (311cm), a kanapé mögé és az étkezőrész mögé, két féle, arany-velencei vörös és arany-fehér mintás, a nappalit és a konyhát inkább csak optikailag elválasztó falkiszögellésre (9x17x374cm), a padlótól a mennyezetig arany szinű Margburg La Venezia vlies tapétát  rakattunk. A nyilászárók és azok összekötő falára Héra Prémium vanilia szinű festék került. Mivel a konhyhába nem rakattunk diszlécet, ezért a falakat Héra belső falfestékkel fehérre festettük.

 

A hálószobában a diszléc alatt a falakat Trilak Héra Pérmium vanilia festékkel festettük.

A fürdőszobát és a tárolót Trilak Héra Dekor konyha és fürdőszoba falfestékkel fehérre festettük.

Az eredeti gerébtokos ablakokat és beltéri ajtókat Trilak Trinát Mesterzománccal tükörfényes fehérre mázoltattuk.  

Az ablakokon 25-25 cm-el túlnyúló, 2 sines fali karnisokra padlóig érő fehér voile fényáteresztő függönyt, középről széthúzható, uszályos sötétitő függönyt és a karnisra tépőzárral rögzitett drapériát tettünk.

A két szobában meglevő halszálka mintában rakott csaphornyos tölgy parkettát felcsiszoltattuk és tükörfényes Trilak Lazurán Prolux kétkomponensű oldószeres lakkal lelakkoztattuk. Mivel a konyha a nappalival egylégtérbe került, ide és a hálószobából nyiló tárolóba is ilyen parkettát rakattunk.   

A bútorokat asztalossal készitettük, egységesen Falco antik cseresznye 18 mm-es laminált bútorlapból.

Az előszobában a mérőórák és a biztositék tábla eltakarására antik cseresznye szinű korpusszal és frontokkal beépitett szekrényt készitettünk, amely 3 részből áll: az alsó és felső része 22 cm mély cipős és tárolószekrény, középső része 28 cm-es mélységű tükörfrontos, le és felnyiló ajtókkal. Vele szemben a falra 6 db 6,3x150x1,8 cm méretű antik cseresznye szinű léceket rögzitettünk, melyekre lenyitható arany szinű fogasokat szereltünk. A fogasok fölé antik arany falikar, a mennyezetre 3 karú, gyertyizzós, antik arany csillár került. Az előszobából küszöb nélkül a fürdőszobába átfutó, diagonálban rakott, matt fekete-fehér padlólap (Nova Bell York 30x30cm, PEI5) 10cm-es fehér lábazatot kapott.  

_

A fürdőszobában Nova Bell York (37x25cm) magasfényű fekete és fehér falicsempével burkoltunk, 2mm-es fuga távolsággal  226,6 cm-es magasságig. Az ajtóval szemben levő falra, a mosdó fölé struktúrált felületű, kigyóbőr mintás, fekete csempekeret készült a 111,4x100,6 cm-es tükörnek. A Grohe falba épithető Wc tartály beépitése után a fali Wc-nek, vizes helyiségbe való gipszkartonból 15 cm mélységű, 125,8 cm magasságú parapetfalat épitettünk, melyet lekentünk folyékony szigetelőanyaggal is. Beépitettük a 180x80 cm-es, kétszemélyes kádat, felszereltük a fali Wc-t, a króm nyomólapot és az antik cseresznye szinű mosdószekrényt, amelyre a pultra szerelhető, szögletes mosdó került. A megfelelő világitásról a mennyezetről lelógó krisztály csillár és a tükör két oldalán levő kristály függős falikarok gondoskodnak. 

Az L alakú konyhabútor korpusza fehér, a frontja magasfényű fehér laminált bútorlap, a munkalap és a vizzáró magasfényű fekete, az L alak két végén, az önálló inox szinű kombinált hútőszekrény körül futó keret (36mm) és a munkalapra helyezett nyitott polcos elem antik cseresznye szinű.  A munkalap és felső elemek közötti 55 cm-es csikba 10x10 cm-es, magasfényű fekete, a páraelszivó alatti  részre struktúrált mintázatú csempe került. Az ajtókra, horizontálisan elhelyezett alu foganytyúkat szereltettünk. A mennyezetről 3 féle hosszúságban lelógó, 3 db fehér szinű, műanyagbúrás függeszték és a mosogatómedence fölötti 100 cm-es fénycső gondoskodik a megfelelő világitásról.

A nappaliban az arany-velencei vörössel tapétázott falra 2 db antik arany gyertyaizzós falikar, közéjük aranyfóliás keretbe foglalt tükör, elé 3 személyes, bordó szinű Nova Life textilbőrrel kárpitozott Andante kanapé, elé matt és fényes, 3 cm-es arany szinű szálakból gépi csomózással készült Shaggy szőnyeg és 10mm-es hajlitott biztonsági üvegből készült dohányzó asztal került. A központi világitást a falikarokkal egy lámpacsaládba tartozó (Ideal Lux Dora) 8 karú, gyertyaizzós, antik arany csillárral oldottuk meg.
A nappali (étkező rész) arany-fehér mintás tapétával diszitett falára 2 db 50x50x10 cm-es magasfényű fekete keretet szereltünk, mely polcnak is használható. Ide került a 75x110 cm-es méretű, 15 mm-es, szélcsiszolt biztonsági üveg asztallappal és fa lábakkal (Milesi antik cseresznye szinű vizespáccal lefestett és lelakkozott - szék lábak is ilyenek) készült étkező asztal  és 4 db fehér textilbőrrel kárpitozott fa lábú, kényelmes, de mégis csinos szék. A világitásról a mennyezetről az asztal közepe fölött lelógó 30 cm átmérőjű antik arany fémbúrás függeszték gondoskodik.



A hálószobában faltól falig húzódó szekrények oldalsó és felső kerete antik cseresznye. Két oldalt 2 db, 2 nyiló ajtós egyforma méretű, polcos és beakasztós szekrénnyel, az ágy fölött 2 db felnyiló ajtós áthidaló szekrénnyel. A 240 cm magas szekrények szélső ajtói magasfényű, lakkozott vanilla szinűek, az ágyhoz közelebbi ajtók és a szekrény oldalai (az ágy felöli részeken) ragasztott tükör boritásúak, az áthidalók alja és frontja is tükör boritású, melyeknek az aljába 2 db spotlámpa került. Az áthidaló alatti falra barna szinű, krokodil mintás műbőr falikárpitot (18 mm-es laminált lap + 5 cm vastagságú szivacs + műbőr) szereltünk, elé került a 140x200 cm-es, ágyneműtartós, barna szinű, kárpitozott Cardo ágy. Központi világitásnak 5 karú, gyertyaizzós, antic arany szinű csillárt szereltünk fel. A hálószobából nyiló tárolóba polcokat készitettünk.

_

Szinvilág: fehér, fekete, vanilia, napsárga, antik arany, antik cseresznye, velencei vörös, terra, barna, bordó

 

Forrás: Varga Katalin - lakberendező

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.