FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-14

Erdei futópályát avatott a NEFAG Zrt.

A NEFAG Zrt. és a Karcagi Önkormányzat közös munkájával a Karcagi Parkerdőben futó, sétáló, kocogó pálya és a hat állomásos tornapálya készült, aminek június 14-én volt az átadása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az erdei futópálya avatása előtt volt az alsó és felső tagozatosok futó váltóversenye, ami után a NEFAG vezetői kiosztották az ebből az alkalmaból készült pólókat a gyerekeknek.

 

 

A futópálya az izületeket jól kímélő szerkezetű: A kitakarított nyomvonalban vágott tükörbe faaprítékot, majd kéregaprítékot terítettek. Nagyon kellemes, rugalmas járás esik rajta.

 

A megnövekedett társadalmi igényeknek megfelelve, az erdők közjóléti funkcióinak magas színvonalon biztosítása a NEFAG Zrt. működésének egyik alappillérévé vált az elmúlt évek során. A társaság kezelésében lévő mintegy 416 hektár parkerdő, erdei iskola, vadaspark, erdei játszótér, kerékpárút és sok egyéb, a közjót szolgáló létesítmény, mind az ide látogatók kikapcsolódását szolgálja.

 

Az állami erdőgazdaságok az elmúlt években is szigorú költségtakarékossággal gazdálkodtak, az alaptevékenységből nyereség származott. A megtermelt eredményeket igy a NEFAG Zrt. is jelentős közjóléti fejlesztésekre tudja fordítani, 2013-2014-ben fokozott figyelemmel tekint a közjóléti beruházások növelésére. Ennek eredményeként

- bővíti a szolnoki Széchenyi Parkerdőt,

- felújítja, fejleszti a pótharaszti Erdőőri lakot és környékét,

- erdei futópályát alakít ki a karcagi parkerdőben és

- teljes felújítást és létesítményfejlesztést hajt végre a Tiszaigari Arborétumban EU-s támogatás igénybevételével.

Az Erdőgazdaság említett beruházásainak, fejlesztéseinek összértéke közel 180 MFt, melyből a saját rész mértéke 40 MFt.

 

Az erdők közjóléti funkciójának biztosítása érdekében megkezdett fejlesztési munka első állomásához érkezett el a Társaság a Karcagi Parkerdő futópályájának felavatásával. 2005-ben Karcag város és környéke lakosságának régi vágya teljesült, amikor a város környéki, zömében tölgyerdőt a NEFAG Karcagi Parkerdővé alakította. A NEFAG Zrt. és a Karcagi Önkormányzat közös munkájának eredményeként, a feltárást követően már korábban megvalósult az erdei futópálya és a hat állomásos tornapálya mintegy 850 m hosszúsággal. Bővítésére azonban egyre nagyobb volt az igény, így a már korábban elkészített tervek alapján idén elkezdődhetett a Parkerdő megújítása. A felújítás eredményeként új, 900 m-es futópálya készült és a város környezetének élővilágát bemutató tanösvény is megvalósult.

A régi tornapálya területe és az új létesítmény összekapcsolódott, így a sportolni vágyók ötféle hosszúságú futópályából választhatják ki maguknak a megfelelő erősségűt. Az új helyszíneken korszerű, tájba illő információs és irányítótáblákat helyeztek el, megkönnyítve a tájékozódást és biztosítva az ismeretszerzését.

 

A megnyitó beszédet Dobos László Karcag város polgármestere, Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára (beszéde) és Dégi Zoltán, a NEFAG vezérigazgatója tartották, majd átvágták a nemzetiszín szalagot a felavatáshoz. A polgármester civilben testnevelő tanár, így különös örömét fejezte ki, hogy elkészült ez a futópálya. A vezérigazgató elismerését fejezte ki Patkó Gyula kerületvezetőnek és közmunkás brigádjának, akik a kivitelezést végezték.

 

 

Az átadás után a megnyitó résztvevői kellemes sétával végigjárták a futópálya rövid körét. E 900 m-esen túl egészen a 2 km-esig a sportolók több pálya közül választhatnak, melyeket oszlopokra festett színek jelölnek.

 

A NEFAG Zrt. bízik abban, hogy a város és környékének lakossága - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - hamar felfedezi az új létesítményt, a kirándulók, sportolók, túrázók számára egyaránt hasznos kikapcsolódást sportolási, edzési, pihenési helyszínt nyújtó erdőt.

A parkerdei berendezések remélhetően hosszan szolgálják majd a látogatókat. Karcag város és a NEFAG Zrt. felügyeletével és a közösségi összefogással, odafigyeléssel ez biztosítható lesz.

 

Szöveg és képek: NEFAG Zrt. + Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.