FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-03

Itt a füvespályás szezon! A McCulloch is beszáll...

Pár napja a Husqvarna Group hivatalosan is megnyitotta a kerti füvespályás szezont. A világ meghatározó kertiszerszám gyártó vállalatának márkája, a McCulloch bemutatkozott a magyar nagyközönség előtt. A McCulloch Kerti Rangadón a Média Válogatott és az Újságíró Válogatott tagjai mérték össze erejüket és tesztelték a már Magyarországon is elérhető McCulloch professzionális kerti gépeket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A kert a felüdülés, a pihenés és a könnyed, szórakoztató kerti munkák színtere. Ezt vallja a McCulloch, a Husqvarna Group kertigépgyártó márkája és ennek jegyében egy igazi versenyt varázsolt a Millenáris zöld gyepére. A McCulloch Kerti Rangadón a márka új és professzionális gépei mutatkoztak be.

A résztvevők háromfordulós megmérettetésen csaptak össze, hogy megtudják ki a nyerő a kerti sportokban. A Média és Újságíró Válogatott tagjai és a McCulloch vendégei most kipróbáltak mindent, amire eddig csak a gyerekkori csínytevésekben gondolhattak: lombfújóval fociztak, szegélynyíróval lufikat pukkantgattak és fűnyíró kistraktorral szlalomoztak.

A McCulloch gépei bizonyították, hogy nemcsak megbízhatók, hanem könnyen és kényelmesen használhatók. A rendezvény végére kiderült az is, hogy mennyire szórakoztató velük a kerti munka.

"A fárasztó kerti munkák ideje lejárt! A praktikum, a könnyű használhatóság és az intelligens megoldások jellemzik a kerti gépeinket, tehát minden erőnkkel azon vagyunk, hogy kedvet csináljunk a fűnyíráshoz vagy a lombsepregetéshez. Mert tudjuk, hogy akármennyire is sok időt töltünk a kertben, a legnagyobb öröm, ha megtaláljuk a legrövidebb utat a kerti nyugágyunkhoz" - mondta Held Norbert, a Husqvarna Magyarország ügyvezető igazgatója.

A McCulloch magas minőségű termékeket kínál otthoni használatra olyan típusú férfiaknak, akik bár elfoglaltak, szeretik maguk végezni a kerti munkát. A márka termékpalettáján láncfűrészek, fűnyírók, fűnyíró traktorok, riderek, fűkaszák, szegélynyírók, lombfújók, -szívók, hómarók, kultivátorok és sövénynyírók szerepelnek.

A gépek könnyen, kényelmesen kezelhetők és formatervezésük férfias. A McCulloch kerti eszközök a szakkereskedések mellett a barkácsáruházakban is kaphatók, így szinte bárhol és bármikor megvásárolhatók.

 

A bemutatott kerti gépekről:

A hidrosztatikus meghajtású és párnás ülésű McCulloch M200-107TC modellel és kisebb testvérével, a M125-85FH kerti traktorral száguldottak verseny résztvevői az akadályok között. Az extra nagy méretű kertigépnek 320 literes fűgyűjtő tartálya van és hatalmas terület járható be vele.  A kisebb géppel pedig könnyen kanyaroghatunk a gyepünkön.

 

A McCulloch Kerti Rangadón a B28 B fűszegélynyíró vadul pukkangatta a lufikat, sőt még mintát is rajzolt közéjük. Damilfejének és fűnyíró késének köszönhetően otthon az erős fűszálakkal is könnyen megbirkózik!

 

A Média és az Újságíró Válogatott a GBV 325 lombfújóval játszotta focirangadóját. A válogatott tagjai a 320 km/órás levegőáramlási sebességű lombfújóval úgy irányították a labdát, hogy még egy jó lombsöprű is megirigyelte volna! A McCulloch lombfújó kiváló teljesítményének köszönhetően minden falevél abba a kupacba kerül, ahova szántuk.

 

McCulloch

A McCulloch márka története 60 évvel ezelőtt kezdődött. A céget Robert McCulloch alapította 1943-ban, mely kezdetben láncfűrészeket forgalmazott. Folyamatosan koncentrált az innovációra, nevükhöz fűződik a világ legkönnyebb láncfűrésze is. A hetvenes évektől bővítették termékpalettájukat sövénynyírókkal, szegélynyírókkal és lombfújókkal. 1999-ben a Husqvarna megvásárolta a McCulloch európai divízióját, majd 2008-ban megszerezte a McCulloch márka Észak-Amerikai piacának jogait is.

 

Husqvarna Group

Az 1689-ban alapítottHusqvarna a kerti gépek egyik legismertebb forgalmazója. A cégcsoport világelső vágószerszámok értékesítésében és Európa legnagyobb öntözőrendszerekkel foglalkozó vállalata. A Husqvarna Group világszerte több mint 100 országban van jelen, és több mint 16 000 munkavállalót foglalkoztat. 2012 évi árbevétele 31 milliárd svéd korona volt. 2011-ben a beruházások 44%-át fordította új termékek fejlesztésére. A magyar piacon több mint 20 éve, közel 200 értékesítési ponton van jelen.

(x) Husqvarna Magyarország Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.