FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-23

A védelmi szolgálat sikeres akciója a NEFAG Zrt.-nél

Szarvasgomba tolvajokat fogtak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Egy hónap múlva lesz szezonja a szarvasgombának, de a tolvajok már most kijárnak az erdőkbe. Ráadásul nem csak az értékes gombát viszik el, de a helyét is tönkretszik, így még nagyobb kárt okoznak.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az idény előtti szarvasgomba gyűjtés megakadályozására a NEFAG Zrt Szolnoki Erdészete szarvasgomba védelmi szolgálatot szervezett 2013. 05. 15-én délelőtt. A megfigyelés a jászsági erdőkben több helyszínen folyt.

 

Az egyik rendkívül értékes termőterületen érzékelhető mozgás volt. A kerületvezető erdész hívására a területileg illetékes Rendőrkapitányságról a helyszínre érkező járőrök a mozgást már nem tapasztalták. Közben a másik helyszínen az ott tartózkodó kerületvezető erdész gombagyűjtő csapatokat vett észre az erdőben és riasztotta a település körzeti megbízottját, akivel polgárőr is érkezett, illetve a szomszéd faluból is odaért az erdész kolléga. Két 4 fős csapat kapákkal gyűjtötte a gombát, keresőkutyák nélkül. Az első csapat elmenekült, a második csapatból egy főt sikerült feltartóztatni. Kapa és 80 dkg gomba is volt nála. Beismerte tettét és elmondta, hogy a társaival együtt eddig aznap kb. 3 kg gombát kapáltak ki.

 

A védelmi szolgálatot teljesítők gyanús autó cirkálására figyeltek fel a 31-es úton a másik erdőtömb mellett. Ezt az autót követve, a község belterületén közúti igazoltatáskor a gépjárműben szarvasgombát találtak. A feltételezett elkövetők ellen az eljárás megindítását kezdeményezték az erdész kollegák.

A korai, engedély nélküli gyűjtés jogszabályba ütköző cselekmény, melynek etikátlan volta mellett, rendkívüli veszélyessége a termőterületek teljes elpusztításában rejlik.

 

A nyári szarvasgomba a 24/2012 VM rendeletben előírtaknak megfelelően gyűjthető. A gyűjtési időszak a rendelet mellékletében meghatározott: június 15. - december 15 közötti időszak. 107/2011 VM rendelet 2. melléklete alapján forgalomba hozni pedig június 15-től január 7-ig lehet.
Az egyik kereskedelmi televízióban megjelent, az eseményekkel kapcsolatos riport itt érhető el.

 

Forrás: NEFAG Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.