FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-17

Fabrikett-program indul: Mosonmagyaróvár + Érsekújvár

Közel egymillió eurós költségvetéssel környezetvédelmi és szociális célokat is szolgáló fabrikett-programot indít közösen Mosonmagyaróvár és a szlovákiai Érsekújvár - hangzott el a projekt szerdai indító sajtótájékoztatóján, Mosonmagyaróváron.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A projekt keretében mindkét településen megszervezik a fahulladék begyűjtését, aprítását, majd a helyben készült fűtőanyagot szétosztják a közintézmények és a szociálisan rászoruló családok között.

 

A projekt gazdasági jelentőségén túlmutat szociális haszna - emelte ki Nagy István mosonmagyaróvári polgármester. Jelezte: az egyik fő cél az, hogy romáknak tudjanak munkát teremteni, a megvalósítással pedig Mosonmagyaróváron hat ember kaphat állást.

 

Ismertette: az önkormányzat már korábban elkezdett területeket felvásárolni, hogy energianövényeket termeljenek rajta, más pályázatok révén pedig megpróbáltak, megpróbálnak forrásokat nyerni közintézmények energiafelhasználásának átalakítására, amelyek eredményeként fel tudják használni az előállított fabrikettet.

Pischinger Géza érsekújvári polgármester az eseményen elmondta: a szükséges közbeszerzéseket már elindították, így a hónap végére náluk minden készen áll a munkakezdésre. Azt tervezik, hogy a nyugdíjasotthon mellett a városi uszodát is fűtik majd az előállított fabrikettel.

 

A városvezető az MTI-nek elmondta, a szlovákiai beruházásra jutó mintegy 400 ezer eurós beruházás révén hat új álláshelyet teremtenek a mikrorégióban.

 

Forrás: MTI

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.