FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-09

USA antidömping vám kínai rétegeltlemezre

Az USA Kereskedelmi Minisztériuma úgy döntött, hogy az importált kínai rétegeltlemezt tisztességtelen áron értékesítik. Ezért minden kínai cégre 22,14% és 63,96% közötti vámot vetnek ki.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az USA Kereskedelmi Minisztériuma úgy döntött, hogy az importált kínai rétegeltlemezt tisztességtelen áron értékesítik. Ezért minden kínai cégre 22,14% és 63,96% közötti vámot vetnek ki, kivéve azokat, melyek teljesítik a tisztességes kereskedelem minimum követelményeit. A Kínából az USA-ba importált lombos és dekoratív rétegeltlemez értéke 2012-re elérte a 748 millió USD értéket, ami az USA teljes fogyasztásának egyharmada.

A petíciót benyújtó CFTHP (Coalition for Fair Trade of Hardwood Plywood = Koalíció a Lombos Rétegeltlemez Tisztességes Kereskedelmére) szerint a vám az USA-ban eladott kínai lombos rétegeltlemez 90%-át érintené. Szerintük az USA tisztességtelen kereskedelmet érintő jogszabályai nem büntetőek, hanem javító szándékúak. Nem akarunk senkit megbüntetni - mondják. Ugyanakkor tény, hogy a tisztességtelen kereskedelem, különösen az a mérték, amit a Kereskedelmi Minisztérium most tapasztalt, olyan terjedő veszedelem, amely csapást mér az USA piac minden szereplőjére.

Az AAHP (American Alliance of Hardwood Plywood = Amerikai Lombos Rétegeltlemez Szövetség) más véleményen van: Úgy tartják, az USA Kereskedelmi Minisztériuma nem tudta bizonyítani, hogy a kínai cégek termékeiket tisztességtelen áron értékesítik. Ezen vám hatása lesz az ellátási hiány és az áremelkedés az USA-ban a bútorgyártók a faépítők és más felhasználók számára az AAHP szerint.

Forrás: IHB

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.