FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-05

A Kika 40 éve Európában

1973-ban az első Kika áruház nyitásával indult el és fokozatosan nőtte ki magát az osztrák családi vállalkozás - jelenleg Ausztriában 32, Kelet-Közép-Európában 23 áruházzal- a lakberendezési piacon nemzetközi szinten elismert kereskedelmi hálózattá.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Dr. Herbert Koch, az igazgatótanács elnöke a Kika alapításával egy új koncepciót honosított meg az osztrák piacon az akkor nyíló önkiszolgáló bútorüzlettel.

"Amikor Bécsben 1973 június 16-án megnyílt az első önkiszolgáló kika áruház, még senki nem sejthette, hogy ilyen gyorsasággal válik majd teljeskörű lakberendezési szolgáltatásokat kínáló nemzetközi vállalattá, de a koncepció működőképesnek bizonyult és a vásárlók körében is gyorsan kedveltté vált" - mondta Paul Koch a kika/Leiner csoport cégvezetője.

 

Köszönet a vásárlóknak

40 év tapasztalat és siker - melyért köszönet jár a több, mint 7000 munkatársunknak és minden Kika vásárlónak. A cég szakszerű tanácsadással, színvonalas szolgáltatásokkal és a minőséggel szemben támasztott magas követelményekkel folyamatosan törekszik a hűséges vásárlók bizalmát meghálálni és az elégedett vásárlók körét bővíteni.

 

A 40. évforduló alkalmából jubileumi árak és akciók mellett a köszönet jegyében indul, s minden bizonnyal sok látogatót vonz majd április első hétvégéje, amikor 2013 április 5 - 7-ig minden 40. magyarországi kika vásárló visszakapja a vásárlása értékét vásárlási utalvány formájában. Értékek & hagyományok - A családi tulajdonban lévő vállalat sikertörténetének meghatározó értékei már az alapítás óta: a tradíciók tisztelete, a vásárlók igényeinek, elvárásainak folyamatos szem előtt tartása, megbízhatóság és kiszámíthatóság. Paul Koch örömmel beszél arról, hogy "A Leiner mindig is családi tulajdonban volt, generációról generációra szállt, s így a kika/Leiner csoport ma az ausztriai lakberendezési piac leghosszabb tradíciójával büszkélkedhet".

A hosszú évek során szerzett tapasztalat és hozzáértés garantálja a minőséget a kínálat, tanácsadás és szolgáltatások területén. A jó minőséget elsősorban a gondosan kiválasztott gyártók és beszállítók biztosítják. A kölcsönös bizalmon alapuló szoros együttműködések legjobb bizonyítéka, hogy bizonyos beszállítókkal már 40 éve áll a cég kapcsolatban. Innováció - A kika megalapítása egy olyan ötletből indult el 40 évvel ezelőtt, amely addig nem volt jelen az osztrák piacon. Ma az áruházak a modern lakberendezés szakértelmével, a piaci igények és elvárások sokféleségét hivatottak kiszolgálni. Minőségi termékek nagy választéka, jó ár-érték arány - mindez lehetővé teszi különböző és egyedi lakberendezési megoldások létrehozását.

A "mindent egy kézből" mottó elengedhetetlenné teszi a nagy választékon kívül színvonalas szolgáltatások biztosítását is, amely a koncepciót még inkább vásárlóbaráttá formálta. "Folyamatosan nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy vásárlóink számára a lehető legkomfortosabb vásárlás élményét biztosítsuk és hangulatos összképet hozzunk létre az áruházak arculatában, az áru és prezentáció területén is. Cégünket így az állandó megújulás jellemzi és ez valószínűleg a következő 40 évben sem lesz másként" jelentette ki bizakodva Paul Koch.

 

Expanzió

1999-ben a Michelfeit-csoport felvásárlásával hét ausztriai és két magyarországi áruházzal bővült a cég, majd egy évvel később meg is nyíltak a korszerűsített, felújított kika áruházak. Az elmúlt majdnem két évtizedben főként kelet-közép-európai piacokon összesen 23 áruház nyílt meg - Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Romániában, Szerbiában - és további áruháznyitások várhatók a térségben.

 

kika/Leiner tények:

Áruházak: kika Ausztria 32 kika Magyarország 6 kika Csehország 7 kika Szlovákia 4 kika Horvátország 4 kika Románia 1 kika Szerbia 1 Leiner Ausztria 18 Összesen: 73 Forgalom 2011/2012: 1,250 Milliárd euro.

Alkalmazottak száma: 7.750

Forrás: Kika Lakberendezési Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.