FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-14

Ellenőrzik a játszótereket

A játszóterek üzemeltetőinek kötelező tájékoztatni a fogyasztóvédelmet a játszótéri eszközeik számáról, állapotáról, de a hatóság is ellenőrzéssorozatot indított. Biztonságosak a játszóterek?

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Nem elég, ha mutatósak, biztonságosnak is kell lenniük a játszótéri eszközöknek

Tavaly májusban változott a játszótéri eszközök üzemeltetésére vonatkozó jogszabályok. A változások részeként az üzemeltetőknek egy adtalapot kellett kitölteni, és augusztusig megküldeni a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinek. Ez a kötelezettség nemcsak az önkormányzatokra, hanem minden más játszótér üzemeltetőre is érvényes.

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzéssorozatot is indított: megvizsgálják, hogy a közterületi, illetve intézményi játszóterek megfelelnek-e a jogszabály által előírt telepítési körülményeknek, valamint rendelkeznek-e biztonságosságot igazoló dokumentumokkal. A Bács-Kiskun megye területéről beérkezett adatlapok alapján 129 üzemeltető, 325 játszótér és közel 2300 játszótéri eszköz szerepel a fogyasztóvédelmi felügyelőség nyilvántartásában.

 

- Előfordult, hogy az üzemeltetőként feltüntetett intézményről kiderült, nincs is köze a helyi játszótérhez, mivel azt az önkormányzat üzemelteti, és minden, a játszótéri eszközökre vonatkozó dokumentáció is az önkormányzat irattárában található - mondja dr. Simon Szabolcs a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársa. - Az is lényeges, hogy milyen játszótéri eszközöket kell feltüntetni az adatlapokon. Kaptunk ugyanis olyan összeírást, amelyben a közterületeken található virágosládáktól a ping-pong asztalokon át mindenfélét "besoroltak" a játszótéri eszközök közé.

További sarkalatos kérdés, hogy volt-e kijelölt szervezet által végzett időszakos ellenőrzés a játszótéren, ha pedig volt, mit állapított meg. A tapasztalatok szerint sok üzemeltető nem is tudja, hogy ilyen ellenőrzést csak jogszabály által kijelölt szervezetek végezhetnek, és csak az ő ellenőrzésük során felvett jegyzőkönyv a mérvadó. Amennyiben hiányosságokat állapítanak meg az ellenőrzés során, az eszköz javítását, netalán elbontását haladéktalanul el kell végeznie az üzemeltetőnek. 

Miért fontos a játszóterek tudatos üzemeltetése? Elsősorban azért, hogy ne legyen veszélyben a játszótéri eszközöket használó gyerekek testi épsége és egészsége, illetve, hogy megelőzzük a baleseteket.

 

Játszótereinken a régi megszokott eszközök mellett egyre gyakrabban találkozunk az uniós követelményeknek megfelelő, modern játékokkal, kombinált mászókákkal és egyensúlyfejlesztő eszközökkel. Ám ezen új eszközök használata is hordozhat veszélyeket. A szabványok betartatásával épített játszóterek esetén azonban ezek a veszélyek kizárhatóak, illetve minimalizálhatók.

 

A balesetek visszaszorítása érdekében a jövőben is folytatja a hatóság a játszótéri eszközök vizsgálatát - közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

 

Forrás: baon.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.