FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-04

Hazánk díszvendég volt a Jagd und Hund kiállításon

Lezajlott Európa egyik legnagyobb vadászati és halászati szakkiállítása, a Jagd & Hund. Sikeres 2008-as szereplésünk után hazánk ismét díszvendég volt a dortmundi Westfalenhallen kiállítási központban rendezett szakvásáron, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. és a 22 állami erdészeti részvénytársaság közösen népszerűsítette a magyarországi vadászati lehetőségeket és turisztikai szolgáltatásokat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A vadászat, halászat, kutyák és a természet szerelmesei 2013. január 29 - február 3. között tekinthették át a terület újdonságait. A 48 000 m2 területű, tavaly 72 000 látogatót vonzó kiállításra nemcsak Németországból, hanem a szomszédos országokból is érkeztek érdeklődők. Az idei vásáron 40 ország 755 kiállítója vett részt.

A vendégországszerep az ágazat újdonságain túl turisztikai, valamint kulturális bemutatkozást, tehát egyúttal komplexebb országkép-megjelenítést is jelent az adott ország részéről. "Üdvözöljük Európa vadászparadicsomában: Magyarországon!" - hangzott hazánk szlogenje. 120 m2-es standon mutatkoztak be a magyar állami erdőgazdaságok, itt kapott helyet a Magyar Turizmus Zrt. információs pultja is. További 30 m2-en a magyarországi vadászokat képviselő társadalmi szervezeteket ismerhették meg az érdeklődők. A kiállítás ideje alatt, valamint a protokollesemények kísérőjeként magyaros színpadi műsorok szórakoztatták a közönséget. A szervezést a Magyar Fejlesztési Bank szervezetei: a Magyar Turizmus Zrt. és a 22 állami erdészeti részvénytársaság közösen valósították meg.

 

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója mondott köszöntőt. A kiállítás ideje alatt hazánk két sajtótájékoztatón is bemutatkozott, valamint vendéglátással összekötött kísérőeseményt is rendeznek. A magyar díszvacsorához a nemzetközi vadászszövetség, a FACE is csatlakozott.

 

Az - ország vadászterületének több mint 10%-án működő - állami erdőgazdaságok világszínvonalú vadgazdálkodást folytatnak. A kiváló természeti adottságú magyar erdőkben a vad jól szaporodik, úgyhogy a vadászat szinte mindig eredményes. Német vadászati körökben népszerű vadászturisztikai úti célnak számít Magyarország, évente mintegy 12 000 német és osztrák vadász érkezik hozzánk. Mivel sokan családostul jönnek, igénylik a hagyományos turisztikai programokat is. A közös célcsoportok hatékony elérése érdekében az MT Zrt. 2013-tól több közös, aktív, öko- és vadászturizmus témájú akciót tervez az állami erdőgazdaságokkal. Az MFB-cégcsoporton belüli szinergia jegyében tavaly az erdei kisvasutakat és az erdészeti erdei iskolákat népszerűsítették közösen, külön kiadványokat is megjelentettek e témákban, valamint vadászati microsite-ot is üzemeltettek.

 

Képünkön: Sabine Loos, a kiállítás elnök-vezérigazgatója, Ralp Müller-Schallenberg, az NRV vadászati kamara elnöke, Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Nagy András, az MFB Agrár- és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának vezetője (hátul), Brandhuber Ádám, a Pilisi Parkerdő erdészetvezetője és Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. Németország/Svájc külképviseletének igazgatója.


Forrás: TurizmusOnline

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.