FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-16

NYME FMK Kiválósági Ösztöndíj Program

Egy izgalmas, új kezdeményezés a Faipari Mérnöki Karon! A Kar az összes műszaki és informatikai szakon támogatni szeretné a kiváló elsőéves hallgatókat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Mi az a Kiválósági Ösztöndíj Program?

 

A Faipari Mérnöki Kar regionálisan és országosan fontos, kiemelten támogatott műszaki és informatikai képzéseket folytat. A Kar tisztában van a tehetséggondozás és a minőségi képzés szükségességével, emellett pedig fontos küldetésének tekinti, hogy a változó feltételek, a sok bizonytalanság között biztos pontként töltse be a szerepét, és szolgálja a régió és az egész ország műszaki, informatikai és művészeti felsőoktatását.

 

Megbízható, kiváló, az iparban is jól használható szakemberek képzésére, ehhez pedig jó képességű, szorgalmas hallgatókra van szükség. Ennek érdekében a Kar munkatársai, ipari partnerei, valamint a térségi önkormányzatok, alapítványok nagyszabású kezdeményezésbe fogtak, amelynek célja elsősorban a kiváló hallgatók megtalálása és támogatása a tanulmányaik kezdetén. A program célja ösztöndíj alapítása a kiemelkedő felvételi eredménnyel rendelkező hallgatók számára, amellyel elősegíthetjük, hogy ezek a hallgatók kiegyensúlyozott, biztos anyagi háttér mellett a lehető legtöbbet tudjanak profitálni a tanulmányaikból.

 

A Kar az összes műszaki és informatikai szakon támogatni szeretné a kiváló elsőéves hallgatókat. A későbbiek folyamán - amennyiben a hallgatók továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak - a magas összegű tanulmányi ösztöndíj mellett köztársasági ösztöndíjra is pályázhatnak. E kiemelkedő hallgatóknak lesz lehetőségük az őket támogató ipari, szakmai partnerek megismerésére is, akikkel várhatóan szorosabb együttműködést is kialakíthatnak (pl. gyakornoki program, vagy az egyetemi oktatást ipari tapasztalatokkal ötvöző, ún. duális képzés keretében) a további tanulmányok folyamán.

 

Faipari felsőoktatásért ösztöndíj

 

A NyME Faipari Mérnöki Kara az egyetlen, faipari felsőoktatással foglalkozó intézmény Magyarországon. A válság, a recesszió dacára a Faipari Mérnöki Kar és az ország faipari cégei hisznek benne, hogy a környezetbarát, természetes, sokoldalú faanyag szerepe a jövőben jelentősen fel fog értékelődni, és a jelentősége növekedni fog az élet minden területén, a hagyományos bútor- és épületasztalos ipari alkalmazásoktól a faépítészeten keresztül az energetikáig, sőt, olyan innovatív területekig, mint pl. a nanotechnológia. Ezért nagyon nagy szükség van és lesz a fához jól értő, magasan képzett, kiváló felkészültségű szakemberekre is, akik elsősorban az alábbi szakokon szerezhetik meg a szükséges ismereket:

- a soproni Faipari mérnök BSc képzésben,

- a soproni ipari termék- és formatervező, valamint

- a soproni gazdaságinformatikus BSc képzésben.

 

A kiemelkedő felkészültség kiemelkedő képességű hallgatók felvételét is megköveteli, ezért a faipari cégek és vállalkozások a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítványon és a Faipari Tudományos Alapítványon keresztül, valamint Sopron Megyei Jogú Város összefogásával

 

Kiválóság a faipari felsőoktatásban

 

néven ösztöndíjat alapítanak. Az ösztöndíjban egy tanévig azok az aktív hallgatók részesülhetnek, akik

- az első félévben a fenti képzések valamelyikére 400 pontot elérő pontszámmal nyertek felvételt, majd

- az első félévet sikeresen teljesítve a második félévükre is beiratkoztak.

 

Az ösztöndíj - a fenti feltételekkel - maximum egy tanévre szól, összege 35.000 Ft/hó. Az első tanévet követően a kiemelkedően teljesítő hallgatók számára az egyetem a szokásos köztársasági, kiemelt tanulmányi és tanulmányi ösztöndíjak mellett egyes képzéseiben duális képzési vállalati ösztöndíjat, más képzéseiben vállalati és egyetemi munkavállalási lehetőségeket kínál.

Az ösztöndíjakat a Sopron városhoz vagy az egyetemhez kapcsolódó közalapítványok, közhasznú alapítványok és alapítványok folyósítják. Az egyes alapítványok, illetve az ösztöndíjakat biztosító önkormányzatok, vállalatok és magánszemélyek korlátozhatják, hogy az adott ösztöndíj mely képzések hallgatóit támogathatja.

 

 

 

Forrás: NYME FMK

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.