FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-27

A Gemenc Zrt, mint turisztikai katalizátor

Néhány napja a bajai Kultúrpalotában tartott ünnepélyes sajtótájékoztatón került sor a 2012-es Utazás Kiállításon már közösen szereplő Szekszárd, Baja és Gemenc Zrt. turisztikai összefogásból elkészült félperces reklámfilm és öt perces kisfilm bemutatására.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Az összefogásban részt vevő három szervezet képviselőjét arról kérdeztük, hogy mit várnak az együttműködéstől:

 

Zsigó Róbert - Baja polgármestere

A bajai városvezetés véleménye, hogy manapság olyan időket élünk, amikor azok lehetnek inkább sikeresek, akik nem feladva az önállóságukat, de különböző területeken együtt tudnak működni másokkal. Például az idei évben Baján, Fercsák alpolgármester úr kezdeményezésére, a fontosabb programjainkat egy csokorba kötöttük, egybe kínáltuk ki a Bajaiaknak is és az országból hozzánk látogatóknak. Ez a Csodálatos Baja program.

Erre a logikára épül ez az együttműködés is, hiszen itt van Baja város, tőlünk nem messze a Duna másik oldalán Szekszárd város, minket összeköt a Gemenc Zrt, mint cég, illetve mint természeti környezet, ezért arra történik próbálkozás, amit remélem, hogy a jövőben valóban meg tudunk tölteni tartalommal, hogy ezt a térséget, ezt a régiót, ezt a természeti környezetet csokorban kínáljuk az idelátogatóknak. Mind a két városnak is az érdekében áll, hogy valóban ki tudjuk használni azt a csodálatos természeti és turisztikai környezetet, ami itt van. Ezt egyedül is megpróbálhatjuk ugyan, de együttműködve, összefogva sikeresebbek lehetünk.

Csonka Tibor ­ Gemenc Zrt vezérigazgatója

Én bízom benne, hogy nem csak képletesen, hanem a valóságban is össze tudjuk kötni ezt a két várost, Szekszárdot és Baját. Így azok a turisták, akik akár a bor miatt, akár a halászlé miatt eljönnek Bajára vagy Szekszárdra, azok a napi programban esetleg meglátogatják az ökoturisztikai centrumunkat, a kisvonatot igénybe veszik, vagy akár a Gemenc Zrt. által működtetett hajót, ami által be tudjuk mutatni azt az erdőt, amit kezelünk, amivel gazdálkodunk. Hiszen a Gemenc Zrt. 38000 hektáros erdőterületen és 58000 hektáros vadászterületen gazdálkodik.

Ács Rezső - Szekszárd Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Ettől az együttműködéstől azt várjuk, hogy meg fog nőni a városunkban eltöltött vendégéjszakák száma, még több turistát fogunk tudni Szekszárdra vonzani. Hiszen mint a tájékoztatón is elhangzott mind a két település nagyon komoly értékekkel rendelkezik.

Mára kijelenthetem, hogy ha Szekszárd nevét kimondjuk, akkor szinte mindenkinek a bor jut először az eszébe rólunk, majd a kultúra, hiszen arra is büszkék lehetünk. Viszont azt tapasztaltuk az elmúlt időszakban, hogy nem tudunk olyan termékkínálatot letenni a turisták asztalára, amely hosszabb távú tartózkodásra ösztönözné őket. Ezért üdvözöltük azt a szándékot, amit Gemenc, mint katalizátor felvállalt, hogy a két települést összehozza, hiszen annyira közel vagyunk egymáshoz, hogy egy termékkínálatba, akár a Gemenc meglátogatását, akár egy bajai rendezvény meglátogatását, vagy csak magának a városnak a meglátogatását be tudjuk illeszteni. Illetve bízunk abban, hogy a Bajára érkező turisták számára Szekszárd is egy vonzó célpont lehet és egy vagy két napos programot tudnak oda szervezni. 

 

Forrás: HírösIndex

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.