FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-24

A Henkel új ragasztógyárat avatott Környén

Elkészült a Henkel új ragasztógyára a Komárom-Esztergom megyei Környén. A próbaüzem után a vizes bázisú ragasztók gyártása elindult, az elektronikai ragasztók gyártástechnológiájának telepítése folyamatban van.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A huszonöt éve alakult magyarországi Henkel vállalat új gyárával már két olyan modern üzemet működtet, amely regionális ellátó szerepet tölt be.

2010 őszén jelentette be a Henkel, hogy új gyárat épít Magyarországon a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A zöldmezős beruházással épült üzemcsarnok és környezete kevesebb, mint egy év alatt készült el. A próbaüzem után elkezdődött a vizes bázisú ragasztóanyagok gyártása. Környén többségében az ipari termelés számára csomagolóanyagokhoz és címkézéshez gyártanak ragasztókat, valamint itt készülnek lakossági Pattex ragasztók és szakipari Thomsit ragasztóanyagok egyes fajtái a magyar és az európai piacokra.

Jelenleg zajlik az elektronikai ipar számára készülő ragasztóanyagok gyártástechnológiájának telepítése.

A komplexum tervezett beruházási költsége 14,7 millió euro ( ~ 4,4 milliárd forint - 300 Ft-os euró árfolyamon számolva). Az épületek generálkivitelezője a Market Építő Zrt. volt. A létesítmény 10 hektáron fekszik, a beépített terület 15 ezer m2.

A gyártóüzemeken és a raktáron kívül modern irodák, öltözők, kiszolgáló helyiségek és étterem kapott helyett a létesítményben.

Az üzemben az átadáskor 86 munkatárs dolgozik, a létszám a további technológia áttelepülésével várhatóan meghaladja majd a száz főt.

A Henkel Magyarország 25 éves

Negyed évszázaddal ezelőtt a régióban először Magyarországon alapított a Henkel vállalatot. Egyike volt az első multinacionális cégeknek, amelyek megtelepedtek hazánkban. Kezdetben kereskedelemmel illetve termelési együttműködésben bérgyártással foglalkozott a Henkel vegyesvállalat keretében, majd önálló céggé alakult.

A magyar vállalat a bécsi központú Henkel Central Eastern Europe leányvállalata.

A Henkel folyamatosan ruházott be Magyarországon, az elmúlt tíz évben 28 milliárd forintot, elsősorban a gyártási területre. A Henkel Magyarország Kft. környei új üzeme a második jelentős gyártóközpont a körösladányi háztartási mosó- és tisztítószer gyár mellett.

A Henkel tevékenységét Magyarországon három üzletágra tagoltan végzi. A Mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág jól ismert márkatermékei például a Persil, Silan Tomi, Bref és Pur. A Kozmetika üzletághoz tartoznak többek között a Schwarzkopf termékek, mint a Palette, Schauma, Taft és a Fa testápolási cikkek. Az Adhesive Technologies (Ragasztás Technológiák) üzletághoz tartoznak egyrészt a lakossági és a szakipari márkatermékek, mint a Pritt, Pattex, az építési kemikáliák közül pedig a Ceresit, Cimsec, Thomsit; valamint az ipari- technológiai terület speciális felhasználású anyagai, mint a Loctite és Teroson termékeket, valamint technológiai eljárásokat kínál ipari felhasználók számára.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2011-ben világszerte több mint 47 ezer munkatársával 15,605 milliárd euró árbevételt és 2,029 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex és a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

 

Forrás: infoTatabánya

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.