FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-14

Jaf Holz Ungarn Kft - Szakmai Piknik és Koktél Parti

A Jaf Holz Ungarn Kft. szeretettel meghívja az érdeklődőket a Szakmai Piknik és Koktél Parti rendezvényére, 2012. május 18-án délután Dunaharasztiba, a cég telephelyére.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A meghívó a (zöld hátterű) képekre klikkelve (pdf-ben) letölthető!

A magyar szobrászművészet rocksztárja, a karakteres szobrairól ismert Szőke Gábor Miklós és a HintaYO fa hintahajót jegyző fiatal építész Huszár András május 18-án avatják fel az óriás fa HINTALOVAT a Jaf Holz Ungarn Kft. által szervezett Koktél Parti és Szakmai Piknik rendezvényen. A rendezvény egyik apropója, hogy kezdődik a terasz-szezon, így koktél és lounge zene mellett lehet élvezni a napsütést a Jaf Holz változatos bemutató teraszán.

Közép-Kelet Európa legnagyobb fakereskedő vállalatától, már megszokhattuk, hogy minden évben legalább egy nagy partit rendez, amely nemcsak a faipari szakembereket vonzza, de építészek és tervezők is szívesen látogatják. Ez részben annak köszönhető, hogy Magyarország vezető fakereskedője évek óta fontos előremozdítója a fa anyag megjelenésének a kortárs építészeti projektekben. A HINTALÓ, ami a Jaf Holz dunaharaszti telephelyén készül, jó példája annak, hogy építészek és szobrászok, milyen módon találhatnak közös alkotói felületet a fa anyag tulajdonságait kihasználva. A projekt két alkotójának barátsága a 2010-es Hello Wood alkotótáborban kezdődött, amely a Jaf Holz támogatásával az egyik legjelentősebb építészeti alkotótáborrá nőtt az elmúlt évek alatt.

A vendégek többet is megtudhatnak a Hello Woodról, ha beülnek a Mome line - design műhely előadására, akik a fa szerepéről fognak beszélni a kortárs építészetben. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai pedig a madridi Solar Decathlon versenyre való előkészületeikről, azaz az Odooprojektről fognak előadni, amelyben faanyag támogatójuk a Jaf Holz. A Solar Decathlon egy nemzetközi, egyetemek közötti innovációs verseny, amelynek célja a napenergia felhasználásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése, illetve a zöldtechnológiák társadalmi, piaci támogatottságának megteremtése.

 

"Évek óta támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, amelyek során a fiatal tervezők visszatalálnak a fához. Növekvő fa felhasználással a faipar egyre fontosabb szerepet tud betölteni Magyarország gazdasági-társadalmi fejlődésében: a fa a legjobb ökologikus építőanyag, használata munkahelyeket teremt, fejlődik általa a vidék és a gazdaság. A napjainkban megvalósult tudatos erdőgazdálkodással a fakitermelés, a fafeldolgozás és a fa újrahasznosítás fenntartható, ökotudatos és környezetbarát modellt képez." - mondja Varsányi Tibor, a Jaf Holz Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A fiatal tervezőket megelőzően három jól ismert vállalat fához kapcsolódó előadását hallgathatják meg a vendégek. A HÄFELE "Funkcionalitás és Design" címmel beszél saját gyártású vasalatairól. A Remmers Lazúrfestékekkel, lakkokkal, bevonatrendszerekkel kapcsolatos újdonságairól adtájékoztatást, míg a Roto "Komfort, biztonság és design" elnevezésű előadása a Roto vasalatait mutatja be és különleges árkedvezményeket kínál az eseményen résztvevők részére. Nem véletlen, hogy ezek a rangos, a fához köthető cégek előadnak, hiszen a Jaf Holz vállalat célja, hogy Faipari Kompetencia Központokat hozzon létre mind a 6 regionális központjában partnerével az AVASALAT-tal, ahol az érdeklődők egy helyen juthatnak hozzá a szakmai információkhoz.

A koktélbár mellett piknik hangulat várja a vendégeket: kemencében sült finomságokkal és kürtős kaláccsal, majd borkóstolóval várják az érdeklődőket a vendéglátók. Aki már kihintázta magát az óriás HINTALÓval, az tovább szórakozhat: kipróbálhatja a kétkerekű Segway-járműveket és lábügyességét finomíthatja kapura lövéssel. 

(x) Jaf Holz Ungarn Kft.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.