FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-29

Asztalos tanoncok versenyeztek

Március 7-én, Budapesten a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola adott helyszínt az első Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny döntőjének, amelynek társszervezője az OAFSZ volt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A két kategóriában - épületasztalos és bútorasztalos - megrendezett verseny II. (gyakorlati) fordulójába, ami egyben a döntő is volt, 17 csapat jutott be az első forduló 59 csapata közül.

 

A szakmai versenyek gyakorlatától eltérően az egyéni versenyzés helyett ezúttal háromfős csapatok versenyeztek egymással. Ez bizonyos fokig megkönnyítette, másrészt meg is nehezítette a tanulók feladatát, hiszen nem egyedül kellett dolgozniuk, megbeszélhették egymással a megoldást, ugyanakkor el kellett osztaniuk egymás között a munkát, össze kellett dolgozniuk ahhoz, hogy a rendelkezésre álló idő alatt elkészüljenek. (A zsűri a csapatmunkát külön is pontozta.)

 

A feladatismertetés és a munkavédelmi oktatás után az iskola három kézi műhelyében nagy izgalommal álltak neki a csapatok a feladatoknak. Mindegyik kézi műhelyben 2-3 szakember figyelte a munkát, segítette a csapatokat, ha esetleg elakadtak.

A segítő-felügyelő szakemberek és a zsűri tagok többsége szövetségünk, az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség tagjai közül kerültek ki, de természetesen jelen voltak és képviseltették magukat a versenyt támogató beszállító cégek is, akik a versenymunkákhoz szükséges anyagokkal, valamint nyereményekkel is segítették a rendezvény sikerét.

 

A zsűri tagjai voltak:

- Babanecz Csaba

- Fekete Zoltán

- Kálmán István

- Kocsis Lajos

- Molnár Péter

- Mózes Lajos

- Parposz Tamás

 

Segítő-felügyelő szakemberek:

- Baranyai Pál

- Erdős Lajos

- Horváth Sándor

- Kocsis Béla

- Szili József

 

A nap folyamán az iskola aulájában a csapatokat kísérő tanárok és az iskola tanulói, tanárai részére termékbemutatókra került sor a versenyt támogató cégek részvételével.
Díjak, támogatók

A támogató cégek a verseny szponzori díján felül számos nyereménnyel, valamint értékes díjakkal támogatták a tanulmányi versenyt.

Bútorasztalos kategóriában:

I. helyezett: Kétnapos ausztriai tanulmányút a FELDER AG telephelyére, Tirolba. (Felder Kft.) Vésőkészlet (Stanley Black & Decker Hungary Kft.) DeWalt ajándékcsomag (Stanley Black & Decker Hungary Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

II. helyezett 30 kg ragasztóanyag (Henkel Magyarország Kft.) Vésőkészlet (Stanley Black & Decker Hungary Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

III. helyezett Intarziás famintapanel (Zatik Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

Épületasztalos kategóriában

I. helyezett Kétnapos ausztriai tanulmányút a Leitz GmbH & Co KG üzemébe (Leitz Hungária Szerszám Kft.) DeWalt ajándékcsomag (Stanley Black & Decker Hungary Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

II. helyezett: 32 kg ragasztóanyag (Szolvegy Kft.) Vésőkészlet (Stanley Black & Decker Hungary Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

III. helyezett Intarziás famintapanel (Zatik Kft.) Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetés

Különdíjak:

Legjobb budapesti versenyző Kropf Milán (Kozma Lajos Faipari SZKI), nyereménye egy Bosch akkus fúró-csavarozó gép (felajánló Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara)

Legjobb vidéki versenyző: Lutz Tamás (Jelky András SZKI, Baja) nyereménye: Bosch akkus fúró-csavarozó gép (felajánló: Szolvegy Kft.)

Az M.L.S. Kft. különdíját, egy nagy értékű szórópisztolyt a székesfehérvári Vörösmarty Mihály SZKI nyerte.

A Peza Kft. által felajánlott 10 000 Ft értékű csiszolópapír-vásárlási utalványt a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola csapata kapta.

Az irodai kisbútorkorpusz alapanyagát köszönjük a JAF HOLZ KFT.-nek, a frontokat, vasalatokat, bútorgörgőket és fiókgombokat a FOREST KFT. biztosította, a fiókkávák anyagát a PANNON FALAP-LEMEZ KFT., a tölgy alapanyagot pedig a ZATIK KFT. bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük az ÁRKOSSY BÚTOR KFT.-nek és a BIOFA KFT.-nek, hogy felületkezelő olajaikkal emelték a rendezvény fényét.

Az épületasztalosok ablakos feladatához az ablakot a LEITZ HUNGÁRIA SZERSZÁM KFT.-nek és a JANKÓ ABLAK KFT.-nek köszönhetjük, a vasalatot és szakmai támogatást pedig a ROTO ELZETT VASALATKERESKEDELMI KFT. biztosította. A fellépő alapanyagát szintén a JAF HOLZ KFT. ajánlotta fel. A hosszú távú összetartásról a HENKEL KFT. és a SZOLVEGY KFT. gondoskodott. A munkadarabok előkészítését pedig a FABULA GYŐR KFT.-nek köszönhetjük. A verseny technikai támogatója a STANLEY BLACK & DECKER HUNGARY KFT. volt. Köszönjük továbbá az AKE HUNGÁRIA KFT.-nek, a KÁLMÁN BÚTORIPARI KFT.-nek és a LIGNOMAT KFT.-nek az együttműködést. És akkor még nem szóltunk a támogatók által összeállított, minden csapat számára biztosított ajándékcsomagokról, amelyhez minden támogató értékes ajándékokkal, eszközökkel járult hozzá.

 

Ugrás az esemény képgalériájához.

Forrás: faipar.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.