FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-23

Sikeres játszma a faiparban: Emhő és Baudermann

A Gyula Televízió Kézjegy című műsorában Bihari Mária faggatta Baudermann Dezsőt és Emhő Józsefet a bútoripar rejtelmeiről, érdekességeiről. Mint kiderült, munkájukat egy játszmának tekintik, mely során a legjobb, a legügyesebb győz.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A céget 1993-ban alapította Baudermann Dezső és Emhő József. Először a Blanár László utcán egy pici kis bolttal és kisméretű műhelyben egy lapszabász géppel indult a cég. Mára már kb. 15 ezer négyzetméteren helyezkedik el a telep. Több rakatnyi forgácslap és egyéb más bútoripari alapanyagok állnak a vevők rendelkezésére. Kiszállítást is vállalnak az ország egész területén, négy különböző kaliberű tehergépjárművükkel. Gépi felszereltségünk is magas fokot ért el az évek során.

1993-ban - két különböző ötlettől vezérelve - megnyitották a boltot, aminek a fő feladata szerintük az volt, hogy alapanyagokat biztosíthassanak az asztalosoknak.

Azóta eltelt majd 20 év. Jelenleg 40 fővel dolgoznak, ezeknek az embereknek 90 százaléka 8-10 éve munkatársa a cégnek. Feladataik elég sokrétűek, mindenki elvégez szinte mindent, nagyon sok területen hadba fogható munkaerők, mely feladatok alól a vezetők sem kivételek.


Baudermann Dezső

Tulajdonképpen ennek a iparnak is meg volt a maga íve, tavasszal jól ment az üzlet, nyáron egyáltalán nem, viszont az ősz és a tél mindig nagyon jó volt, azonban mára, mint oly sok minden, ez is megváltozott. Próbáltak alkalmazkodni, és igyekeztek a hullámvölgyeket túlélni, de alapjában véve nem lehet okuk panaszra, hisz majd két évtized után, egy hitelek nélkül is működőképes vállalkozásról beszélünk, ami komoly konkurencia akár a környékbeli hasonló cégeknek, akár a multinacionális cégeknek.

20 év alatt két akaratos ember dolgozott együtt, ami - mint mondták - nem mindig volt egyszerű, de egy kapcsolat sem mentes a konfliktusoktól. A lényege ennek is az, hogy túl tudjanak lépni a nehézségeken, és nem bezárni a boltot személyes problémák miatt.

Év elején a "Sikeres Gyulai" kitüntetést kapták meg. Nem számítottak rá, de nagyon jó érzést generált bennük ez a kitüntetés, hisz a munkásságukat ismerték el ezzel. Elmondásuk szerint ők ugyan így megtettek minden tőlük telhetőt eddig is, segítséget nyújtottak, ahol tudtak, és szeretnék ezt továbbra is ugyanígy csinálni.


Emhő József

Terveik és álmaik között szerepel, hogy a kiépített birodalmat átadhassák gyerekeiknek és ők vigyék tovább ezt a céget. És persze nem kevésbé az, hogy ez a cég a jövőben is egy ugyan ilyen sikeres, jól működő vállalkozás legyen, hisz az elmúlt 20 évben ezért dolgoztak.

 

"A faipar minden vállalkozó szegmense komoly erőfeszítéseket tesz a túlélése érdekében. Verseny a javából, anyagokkal, technológiákkal, és a piac diktálta kíméletlen tempóval. Ez játszma: aki a leggyorsabb, legügyesebb, az győz" - ők e szerint élnek és végzik a munkájukat, sikeresen.

Forrás: GyulaTelevízió

FATÁJ kiegészítés:

A cég megjelent a Fakereskedők a számok tükrében - 2010. című FATÁJ összeállításban.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.