FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-20

Újraindult a közfoglalkoztatási program a Gyulaj Zrt-nél

A Tamási Táj szerkesztősége az új közfoglalkoztatási programról kérdezte Gőbölös Pétert a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatóját.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-onVezérigazgató úr, hogyan vesz részt a közmunka programban a Gyulaj Zrt.?

- A tavalyi közfoglalkoztatott létszám közel duplájával, 186 fővel indult február elsején a közmunka program, mely keretében dolgozók a kezelésünkben lévő állami tulajdonú erdőben végeznek fontos, hasznos munkát. Az erdők kezelőjeként a Gyulaj Zrt. nagy hangsúlyt fektetett az értékes és értelmes munkát adó és minél hosszabb közfoglalkoztatásra, ezért a közel 11 hónapos időtartamú programra, több mint húsz községhatárban, különböző munkakörökben toboroztunk jelentkezőket. Bővült a tevékenységek köre, ezért a hagyományos erdőművelési tevékenységek mellett jelentős a közjóléti ágazatban, továbbá az erdei létesítmények karbantartásában a foglalkoztatás, de az erdőőrzésben és a vadgondozásban is nagy segítséget nyújtanak a munkások.

 

Milyen munkaszervezést igényel a Zrt. szakembergárdájától ez a közfoglalkoztatotti létszám?

- Rendkívül körültekintő szervezést igényel, melyet Kollégáim komoly ez irányú tapasztalataikkal szerveznek meg. Az erdészeti üzemi területünkön fontos - sokszor nehéz terepen - a személyszállítás megszervezése. Az üzemanyag, a szerszámok kijuttatása precíz logisztikát, a munkák szakmai ellenőrzése pedig lelkiismeretes odafigyelést követel meg cégünktől. Az adminisztrációnk számára is jelentős mértékű feladatot jelent az elszámolások, a könyvelés és a bérszámfejtés végrehajtása, de ezt is kitűnően oldják meg munkatársaim.

Minden közfoglalkoztatott balesetelhárítási és munkavédelmi oktatásban részesül, de egy részük OKJ-s motorfűrészes továbbképzésen is részt vehetnek majd a program folyamán. Munkaruházattal, védőeszközökkel is segíti a társaság a hatékony és értékteremtő munkát.

 

A szokatlanul kemény februári téli időjárást hogyan sikerült áthidalni a munkaszervezés során?

- A legelső feladat a jelentős havazás miatt az épületek, erdei utak, rakodók, vadetetők és vendégházak környékének hó eltakarítása volt, de az olvadás után a téli sarjvágások és a karbantartások következnek, majd a tavaszi erdősítési feladatok.

 

Vezérigazgató Úr, hogyan látja a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. térségi foglalkoztatásban betöltött szerepét, felelősségét?

- Az általunk kezelt erdővagyon értéke óriási, melyet védünk, őrzünk és gyarapítunk, tartamos gazdálkodással fenntartunk, amit majd továbbadunk az utódainknak. Emellett az erdőterületeinken nagyon fontos a védelmi és közjóléti funkció, a biológiai sokféleség megtartása, a vízkészlet megóvása, az erózió és a defláció elleni védelem, a táji szépségek megtartása, az oktatás-kutatási feladatok elősegítése, az erdei élőhelyhez kötődő vadállomány fenntartása, megőrzése. De tudjuk, hogy ezen kívül a foglalkoztatásban is óriási szerepe van a vidéki Magyarországon a nemzeti erdővagyon kezelési és fenntartási munkákat végző állami erdőgazdaságoknak. A Zrt. a nehéz gazdasági környezetben, több mint száz alkalmazottnak, csaknem kétszáz közfoglalkoztatottnak és mindemellett 45-50 erdészeti munkát végző vállalkozásnak, az ő alkalmazottaiknak, ill. 15-20 egyéb vállalkozásnak adunk munkát. A tavalyi közmunka program jól zárult, szépen végrehajtott szakmai munkáról tudunk beszámolni. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy sok embernek adtuk-adjuk meg az értelmes munkavégzés, az alkotás örömét, a jövőbe mutató értékteremtés érzését. Abban bízom, és munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a közfoglalkoztatottak a 2012. évi rájuk bízott munkákat is ilyen magas szakmai színvonalon és hatékonysággal tudják végrehajtani a csodálatos erdeink javára és a társadalom örömére!

 

Köszönöm, jó munkát kívánunk Önöknek!

Forrás: Gyulaj Zrt.; TamásiTáj

Kapcsolódó FATÁJ írások:

Közfoglalkoztatás a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél (2012-03-13)

2012. Erdei közmunka program - Dalerd Zrt. (2012-03-12)

Több erdei közmunkás a Gemenc Zrt-nél (2012-03-09)

Közfoglalkoztatás a KEFAG Zrt-nél (2012-03-07)

Mire jó a közmunka? - Egererdő (2012-03-07)

560 közmunkást foglalkoztat a SEFAG Zrt (2012-03-06)

A HM VERGA 282 közmunkást foglalkoztat az idén (2012-03-06)

Elindult a közmunkaprogram a Ipoly Erdő-nél(2012-03-05)

Közel hétszáz közfoglalkoztatott a NYÍRERDŐ-nél (2012-03-05)

Rendbe teszik az erdőt - Bakonyerdő (2012-02-22)

400 közfoglalkoztatott a mecseki erdőkben (2012-02-17)

Indul az erdészeti közfoglalkoztatás (2012-02-13)

Újraindul a magánerdős közfoglalkoztatás 2012-ben (2012-01-23)

Közmunka már lenne, közmunkás lesz-e elég? (2012-01-11)

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.