FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-16

10. Ács Európa Bajnokság

Az ács Európa Bajnokságot immár 10. alkalommal rendezte meg az Európai Ácsszövetség. A versenyen 11 ország (köztük Magyarország) összesen 22 versenyzője mérte össze tudását.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az ács Európa Bajnokságot immár 10. alkalommal rendezte meg az Európai Ácsszövetség. Idén Stuttgart városa, azon belül pedig a Dach + Holz 2012 kiállítás és szakvásár adott otthont a rangos eseménynek, melyen Magyarország is képviseltette magát két versenyzővel.

A versenyen 11 ország (Dánia, Németország, Franciaország, Anglia, Hollandia, Luxemburg, Svájc, Ausztria, Olaszország - Dél-Tirol és Magyarország) összesen 22 versenyzője mérte össze tudását.

A program a szakértők két napos megbeszélésvel kezdődött, amikor is a zsűri kiválaszotta az egyes országok ajánlásai körül a két kategória versenyfeladatait, valamint azokat a kritériumokat, melyek a későbbi pontozás menetét határozták meg. A versenyzőknek ezalatt városnézés és a stressz oldására szervezett csapatépítő játék volt a program.

Az első versenynap a feladat kirajzolásával telt, míg a második napon már az alkatrészek felrajzolása is megtörtént. A zsűri ezután leellenőrzött 5 előre meghatározott méretet a zsirórpadon, majd értékelte a rajz és a felrajzolás összképét. Az alkatrészek kimunkálása átnyúlt a harmadik versenynapra, ezután a kötések kidolgozását, a fűrészelt felületek tisztaságát, a vésett felületek egyenletességét pontozta a zsűri. Az összeépítés után 10 méret, nevezetesen 5 főméret és 5 mellékméret ellenőrzése, és az összbenyomány értékelése következett.


Elkészült a mű Londonban. Nagy Dávid (jobbról) Hantos Zoltán társaságában
(Fotó: Tető Építők Egyesülete)

A londoni világbajnokság veteránja, Nagy Dávid a versenyidőben befejezte a feladatát, de a rendkívül erős mezőnyben ez helyezést nem hozott. Takács Róbert megfontolt, bár a kelleténél lassabb munkájával sajnos túl sok időt veszített, így nem volt ideje összeépíteni a kimunkált elemeket. A félkész feladat ugyanakkor ellenőrizhető, és Róbert az előkészítő munkájára kapott pontjai alapján végül bronzéremmel zárta a versenyt.

A verseny zárónapján színvonalas ünnepségen vehettünk részt, ahol Németország örömmámora határozta meg a hangulatot. A németek a verseny 18 éves története során először álltak a dobogó legfelső fokán, maguk mögé utasítva az örök győztes svájci és francia csapatokat.

A verseny tanulsága között továbbra is a rajzolási technikánk kritikája fogalmazható meg. A magyar fiatalok még mindig nagyon lassan, és néha hibákat ejtve rajzolnak. Nagy Dávid már az őszi világbajnokságon is jól szerepelt, és azóta is érezhetően fejlődött, munkája tudatosabbá vált, de a legmagasab szakmai kihívást jelentő Európa-bajnokságon átütő eredményt még így sem tudott elérni. A magyar versenyzők felkészítése, illetve a felkészítési rendszer kiépítése jó úton halad, de fiatalabb korban kell elkezdenünk, mert sokkal több időre van szükség az ismeretek érlelődéséhez, tudatossá válásához.

Hantos Zoltán az ács szakma szakértője: "A szponzoraink köre egyre bővül, így évről évre több lehetőség nyílik a fejlődésre. A hivatalos támogató ÉVOSZ és Piltman Miklós mellett a JAF Holz Ungarn, a Bosch, a SEMA, a RothoBlaas áldozatvállalása nélkül nem érhetnénk el ilyen eredményeket. Segítségükért köszönet jár."

Forrás: Jaf Holz Ungarn

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.