FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-31

XXII. Selmeczi Diáknapok - MEGHÍVÓ

2012. április 12-től 15-ig a Dunaújvárosi Főiskola hagyományőrző hallgatói rendezik a Selmeczi Diák Napokat Salgótarjánban, ahová minden érdeklődő Firmát, Veteránt és Filisztert szeretettel várnak a szervezők!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A selmeci akadémia ifjúsága már a 18. században messze földön híres volt szellemiségéről, összetartásáról, vidám szórakoztató szokásairól és nem utolsósorban sajátságos nótáiról és mulatságairól. A történelem során mindig bebizonyosodott, hogy az Alma Mater ifjúsága sohasem felejtette el egymás segítését és az egy közösséghez való feltétlen ragaszkodását. Ez az eszme mind a mai napig végigkíséri a selmeci közösség életét, aminek egyik évenkénti megnyilvánulása a Selmeczi Diáknapok.

A rendezvény igyekszik erősíteni a már végzett és az ipar számos területén dolgozó kollégák, valamint a hallgatóság közötti kapcsolatot. Ezeken túl célja még, hogy egy kellemes, vidám keretek között eltölthető hétvége élményével is gazdagodjon minden résztvevő.

A legelső diáknapokat 1991-ben az Erdészeti és Faipari Egyetem Földmérési és Földrendezői Kara (székesfehérvári Geo) szervezte meg Laci bácsi (Ultra Supra Veteranissimus Lovagissimus) hathatós közbenjárásával, segítségével. Azóta évente kb. 200 fővel zajlik eme rendezvény. Az esemény rendszerint végigkíséri az utódintézményeket, minden évben más-más selmeci diákhagyományokat ápoló intézmény vállalja a szervezést, általában mindig más helyszínen, de szabály, hogy minden ötödik diáknap Selmecbányán kerül megrendezésre.

A rendezvénysorozatnak mindig része a hagyományőrző-bál, mókás sportvetélkedők, esélykiegyenlítő foci, rendszerint gyesznótoros czéczó vagy főzőverseny is van, illetve komolyabb hagyománytörténeti tudásmérők, előadások, szakmai kirándulások, cantus-verseny, vitafórum a diákszokásokról és helyzetükről, ismerkedés a vendéglátó várossal, a záróakkord pedig mindig egy szakestély. A rendezvényre korsó, kitűző, folt (az eseményre utaló egyenruhára felvarrandó emlék) és emlékpóló készül.

2010-ben a XX. Jubileumi Selmeczi Diáknapok Selmecbányán került megrendezésre. Egy résztvevő fotósorozata innen elérhető. Majd, 2011-ben Székesfehérvár gondozásában Velencén rendezték a XXI. SDN-t.

 

2012. április 12-től 15-ig a Dunaújvárosi Főiskola hagyományőrző hallgatói rendezik a Selmeczi Diák Napokat Salgótarjánban, ahová minden érdeklődő Firmát, Veteránt és Filisztert szeretettel várunk!

 

A rendezvény sikeres lebonyolításához minden támogatást, segítséget szívesen fogadunk (nyomda, kitűző, szállítás, logisztika, kupa, rendezvénysátor, szakmai program, stb.)!

Ha mint magánszemély pénzbeli adományával kívánja támogatni a rendezvényt, azt megteheti a Kerpely Kollégiumfejlesztési és Oktatási alapítvány 10200218-29273621-00000000 számú bankszámlájára történő utalással. A közleményben feltüntetve: SDN. A jogi személy útján történő támogatáshoz támogatási szerződés szükséges. Ebben az esetben keresse bizalommal Takács Csaba alias Ólompihét a 06 25/ 551-237 telefonszámon vagy a takacscs@mail.duf.hu email címen. (Jogi személy esetén a támogatás leírható az adóból és/vagy adóalapot csökkent.)

Szeretettel várjuk Salgótarjánban, az Ifjúsági táborban 2012. április 12-től 15-ig a XXII. Selmeczi Diáknapokon! A jelentkezési feltételekről és részvételi díjról hamarosan küldünk további tájékoztatást! Előzetes jelentkezését a láblécben lévő címen várjuk, kérjük ezen meghívásról értesítse volt évfolyamtársait, kollégáit, hagyományőrző ismerőseit!

 

JÓ SZERENCSÉT!

 

Csillahó Tamás a. Csúcsfej bíkóz csíz Kohász Valéta Elnök

Vékony Ádám a. Vigyori STRUMVOGEL Gépész Valéta Elnök

Bandúr Dávid a. szErelmes Kandúr a nagySzínpadi alkoholista! Szervező Valéta Elnök

Redváncz Vivien a. Fekán affektál a Szőke! Műszaki Tanár Valéta Elnök

Schneider Dávid a. CSENDESKE, a fekete-FEHÉR HOLLÓ Gazdász Valéta Elnök

Grenczer Zsolt a. bundás MACKÓ a sütidíler, a Műszaki Menedzser Valéta Elnök

Forrás: Selmeci Szellem

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.