FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-25

Későbarokk fakocka Veszprémben

Apró lépésekkel nem lehet átjutni a szakadékon. Ezt gondolhatta a veszprémi Betekints Hotel tulajdonosa is, amikor a vendéglátóipart is jócskán érintő válság ellenére szállodabővítésbe kezdett, hogy új szolgáltatásokkal szélesítse vendégkörét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Turisztikai felmérések szerint Veszprém ismert és kedvelt idegenforgalmi célpont, azonban csak "egynapos város". Az itt töltött vendégéjszakák számának növelése a város és a helyi vállalkozások elemi érdeke. Ennek módja pedig a programok, szolgáltatások bővítése. A nyári Ünnepi Játékok és az Utcazene Fesztivál eme törekvés jól sikerült példái.

A Betekints Hotel a Séd partján, az Állatkert szomszédságában áll. Ez a völgy, amely most a Kolostorok és kertek program eredményeként ébredni látszik Csipkerózsika-álmából, a gyermekes családok kedvelt pihenőhelye. Ezt az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégkört célozta meg Márkus László, a hotel tulajdonosa, amikor egy - a városból eddig valóban hiányzó - wellness szolgáltatásokat nyújtó épületszárny építésébe fogott. A szálloda meglévő épületei az egykori későbarokk csárda többszöri bővítésével alakultak ki. Tervezőjük, Major György - akivel a tervezés során többször konzultáltunk - műemléki szemlélettel, magas színvonalon alkotta meg az egyszerű nyeregtetős tömegekből álló együttest, amelyet az étterem és a fittnessterem földszintes blokkja egészített ki.

A meglévő épület történeti, környezeti beágyazottsága, erős építészeti karaktere a kezdetektől meghatározták az új wellness-szárny tervezésének irányát. Korán nyilvánvalóvá vált, hogy a tágas uszodateret is magában foglaló funkció más tömeget igényel, mint a meglévő magastetős architektúra. Végeredményben egy olyan épület született, amely tisztán, egyértelműen, de nem agresszíven felvállalja másságát, amelyet mind tömegével (szabályos négyzet alaprajz), mind homlokzati kialakításával (homogén burkolat, mely szakít a fal-nyílás architektúrával) megjelenít. Telepítésével kissé a kertbe csúszik, amit funkciója indokol is, de vizuálisan szabadon hagyja a Séd melletti zöldsávot, ami a Völgyhídról jól látható. A tervezett bővítmény egy kényes egyensúlyi helyzetet próbál megtalálni, remélhetőleg sikerrel.

Az épület tárgyszerűen jelenik meg, ezt a hatást erősíti a homlokzatburkolat és a tetőterasz csatlakozásának attika nélküli kialakítása a homlokzat síkjából visszahúzott légies üvegkorláttal. A homlokzatburkolat és az eltolható árnyékolók homogenitása reményeink szerint nem válik unalmassá, az épület különböző napszakokban eltérő fény-árnyék játékot mutat a vakolt síktól elemelt áttört ruhája mögött. A vörösfenyőből készült lécburkolat kiosztását, sűrűségét, rögzítésének, kezelésének módját, későbbi szerelhetőségének megoldását az építkezésen dolgozó asztalos és lakatos mesterekkel együtt alakítottuk ki - szerencsére munkánk során a kivitelezés szinte minden szereplője konstruktív partnernek bizonyult.

Forrás: TervLap

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.