FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-11

Januárban indul a baktalórántházi ipari park

A baktalórántházi ipari park január 16-án kezdi meg működését, a területet 764 millió forintból, csaknem 50 százalékos uniós, illetve magyar állami támogatással alakították ki - közölte az építtető-üzemeltető az MTI-vel.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az ipari parkot egy régi, 8 hektáros fafeldolgozó telep átépítésével és annak 10 hektáros bővítésével alakították ki. A projekt megvalósítása során a területen elvégezték az infrastrukturális fejlesztéseket, megépült egy 4.100 négyzetméteres üzemcsarnok és szolgáltató központ, felújítottak egy meglévő épületet, valamint elvégezték a park teljes közművesítését, a belső parkolók építését és a parkosítást.

A betelepülni kívánó vállalkozások számára az üzemeltető segítő szolgáltatásokat biztosít, így lehetőség lesz például fordításra-tolmácsolásra, az iroda- tárgyaló- és konferenciatermek alkalmi és tartós bérletére, illetve éttermi szolgáltatásra. Az összesen több mint 764 millió forintos fejlesztéshez 381 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a magyar állam és az Európai Unió.

Vlagyimir Varsavszkij, a társaság tulajdonos-ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy a tárgyalások már javában tartanak több betelepülni szándékozó céggel. Ezek egyike a tervek szerint egy német érdekeltségű, úgynevezett "gyorsház" gyártó üzem lesz a 4100 m2-es gyártócsarnokban; a mintegy egymillió eurós befektetési értékű beruházás 15-20 embernek adhat munkát a térségben.

 

Az ügyvezető tájékoztatása szerint emellett két másik, magyar-orosz és magyar-osztrák faipari cég is érdeklődik az ipari terület lehetőségei iránt, egy magyar társaság pedig logisztikai központot létesítene a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baktalórántházi ipari parkban.

 

A baktalórántházi ipari parkot felértékeli jó megközelíthetősége. A betelepülő cégek a telephelyről gyors áruszállítással érhetik el Ukrajnát és Romániát. A Baktalórántházához szintén közeli, záhonyi vállalkozói és logisztikai övezet 2013-as elkészülte után Oroszország és az ázsiai országok felé is út nyílhat számukra.

 

A kisváros környékén elegendő munkaerő van: a munkavállalók mintegy harminc százaléka állásajánlatra vár; szakmai képzésüket, átképzésüket pedig Baktalórántháza két középiskolája kész magára vállalni. A baktai ipari park jövőre készül el, de a betelepülni szándékozó cégek akár már az építkezéssel egy időben is megkezdhetik ott saját termelő egységük létesítését.

Forrás: MTI; VállalkozóiNegyed

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.