FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-21

50 éves a tuzséri fenyőfeldolgozás

Az ERDÉRT-TUZSÉR Zrt., Magyarország legnagyobb fenyőfeldolgozó üzeme, ebben az évben ünnepelte 50 éves évfordulóját. A jeles eseményt, vevőtalálkozóval egybekötve, a cég munkatársai és partnerei együtt ünnepelték

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A megjelenteket a vállalat volt és jelenlegi vezérigazgatója köszöntötte, felidézve az elmúlt 50 év kiemelkedő eseményeit, a cég életében végbement változásokat, a Zrt-vé alakulásig megtett utat, a jelen történéseit és a jövőbeni célokat.

A tuzséri üzemre kezdetektől fogva a fejlődés, fejlesztés a jellemző. A korábbi vezérigazgató Tóth Árpád 1965-tôl - 2010 évi nyugdíjba vonulásáig - folyamatosan a tuzséri fűrészüzemben dolgozott, de a mai napig aktívan részt vesz a cég életében. Nevéhez köthető, áldozatos munkájának és szaktudásának köszönhető, a hazai fenyőfeldolgozás első számú szereplőjeként jegyzett európai színvonalú cég mai arculatának megteremtése.

A jelenlegi vezérigazgató ifj. Tóth Árpád elődje útját folytatva a minőségi termelés, a környezettudatos szemlélet elkötelezettje.

Külön kiemelendő, hogy az ERDÉRT-TUZSÉR Zrt. minden beérkező alapanyagot 100%-ban felhasznál, magyar terméket előállítva. FSC minősítéssel rendelkezve, tudatos és folytonos erdőgazdálkodás híve.

A cég földrajzi fekvése, széles és normál vágány hálózata, lehetôvé teszi orosz, valamint ukrán oldalról érkező áruféleségek fogadását, átmeneti raktározását, illetve átrakását közúti vagy vasúti szállítójárművekre.

Világszínvonalú gépsoraikon finomfelületű - a legszigorúbb európai szabványoknak megfelelő minôségű - fűrészárut állítanak elő. A 0,1 mm-es bevágási mérettűrés, a szinte gyalult felület mintegy 50%-al csökkenti a gyalulási veszteséget a továbbfeldolgozás során.

Gyaluüzemükben a hidrofejes Weinig gyalugéppel gyártott termékeik felülete a legigényesebb bútoripari minôséggel egyenértékű.

Vevőiket, kívánságuk szerint friss termelésű, máglyázott (légszáraz), vagy műszárított áruval látják el, faanyagvédőszeres impregnálást is vállalnak. Erősségük a nagytételű kiszolgálás. A megrendelt árut igény esetén közúton vagy vasúton kiszállítják.

Széles termékkínálatukban a bútor-, épületasztalos-, illetve építőiparban használatos fenyőfűrészáru, deszka, palló, fűrészelt gerenda, zárléc, lambéria mellett, farostlemez, natúr forgácslap, OSB lemez, íves faházborító profil, fűrészrönk, bányafa, rúdfa, vezetékoszlop alapanyag egyaránt megtalálható.

A gyártás során keletkező fűrészpor és apriték forgácslapgyártás alapanyagául szolgál, míg a fenyőkéreg és gyaluforgács energetikai és mezőgazdasági célra használható.

 

Termékeik az ERDÉRT-TUZSÉR Zrt. központja mellett, dunántúli partnereik jobb, egyszerűbb kiszolgálására hivatottan, az ERDÉRT-TUZSÉR Zrt. Budakeszi Facentrumában is megtalálhatók, illetve megrendelhetők.

 

Bővebb információ:

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt.

Tel.: (06/45) 541-110 Fax: 541-119 E-mail

Forrás: HÍRFA

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.