FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-20

Hatékonyabbá válhat az erdei iskolahálózat

Együttműködési szerződést kötött a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a 22 állami erdőgazdaság hétfőn Budapesten, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közreműködésével.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az 1 700 települést tömörítő Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke, Schmidt Jenő a Magyar Fejlesztési Bank épületében a mai napon átfogó együttműködési szerződést írt alá a Magyar Állam tulajdonában lévő 22 erdőgazdaság vezetőivel.

Az erdészeti társaságok, mint az állam tulajdonában álló erdők kezelői fontosnak tartják, hogy az erdők világát, az erdőgazdálkodás szerepét minél szélesebb körben ismertté tegyék elsődlegesen a gyermekek és az ifjúság körében, ezért az erdei iskolák által nyújtott lehetőségeket az önkormányzatok körében is népszerűsíteni kívánják.

A TÖOSZ, mint a legtöbb települési önkormányzatot tömörítő országos önkormányzati érdekképviseleti szervezet az erdészeti társaságok törekvését támogatja annak érdekében, hogy az önkormányzatok és kiemelten az önkormányzatok által fenntartott, illetőleg az önkormányzatok illetékességi területén működő oktatási intézményekben az általános iskolai tanárok és tanulók környezettudatos gyakorlati ismeretanyaga kiszélesedjen.

Az előzőekben meghatározott célon túl a szerződő felek együttműködnek a közösen elérhető pályázati források elérése és az új közcélú közfoglalkoztatásra vonatkozó feladatok végrehajtása érdekében is.

A felek megállapodása szerint a kölcsönös előnyök alapján a vállalt feladataikat térítésmentesen végzik.

 

Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója az állami erdészetek és a helyi települési önkormányzatok között már eddig is meglévő kapcsolatok intézményesülését hangsúlyozta. Fontosnak tartotta, hogy a fiatalokon keresztül a szülők és az idősebb korosztály is megszólítható a vidéki településeken. Schmidt Jenő hozzátette: az együttműködés, ami most szerződéses formában is létrejött a TÖOSZ és az állami erdőgazdaságok között semmiféle anyagi terhet sem jelent egyik fél számára sem.

 

Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: az erdei iskolákban fontos gyakorlati ismeretekhez juthatnak a fiatalok közvetlen környezetükről.

 

Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Zöldbank Főigazgatóság ügyvezető igazgatója korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a múlt évben az állami erdőgazdaságok árbevétele elérte a 78 milliárd forintot. Az adózás előtti eredmény pedig 1,4 milliárd forintot tett ki. Az idén a cél a szinten tartás, illetve a munkahelyek megőrzése.

Forrás: TÖOSZ; AgroInform

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.