FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-07

I. Erdészeti Nyílt Nap az egri Érsekkertben

2011 az erdők nemzetközi éve - ebből az alkalomból tartotta meg az I. Erdészeti Nyílt Napot Egerben, az Érsekkerti Zenepavilonnál az Egererdő Zrt. A rendezvényen dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója és Habis László, Eger polgármestere mondott köszöntőt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

"Az országban és az Egererdő Zrt. életében is első rendezvény a mai" - mondta köszöntőjében, dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta továbbá, hogy az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára, majd felhívta a figyelmet az erdészeti tevékenység fontosságára. Az Egererdő Zrt. a Mátrában, a Bükk nyugati részében, a Hevesi területen gazdálkodik elnyúlva az Alföld északi részéig, így közel 72 hektáronvégzi a feladatait. Ezek a feladatok főként az erdő és a vadgazdálkodás, de emellett a közjóléti feladatok is. Egy újfajta kapcsolat kialakítására törekednek, mely az óvodás és iskolás gyermekeket célozza meg s természetesen ezáltal a felnőtteket is. A rendezvényen szakemberek által bemutatásra kerültek, sátranként, az erdei állat - és növényvilág egyedei, s az is, hogy aszakemberek milyen módszerekkel mérik be az erdőállományt, a fa felhasználás sokszínűségével is megismerkedhettek a résztvevők, hiszen "a fa elkísér a bölcsőtől a koporsóig"- idézte a régi mondást dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Az idelátogatók bepillanthatnak a vadgazdálkodás rejtelmeibe, s az erdőben való tájékozódásról is képet kaphattak.

 

Habis László polgármester nagyszerű kezdeményezésnek tartotta a Nyílt Napot, s egyben figyelemfelhívásnak is, a gyerekek és mindenki számára, hogy az erdő létfontosságú az életünkben. Kiemelte, hogy az erdészi munka a tekintélyes szakmák közé tartozik, valamint, hogy a magyar erdészek tudása, tapasztalata nagyon fontos számunkra.

 

Ezt követően elültették az Érsekkertben az év fáját, mely ebben az évben a tiszafa lett, érdekessége, hogy nevével ellentétben a Tiszához nincsen köze s hogy a Bükkben és a Bakonyban található állományban.

 

A rendezvény késő délutánig tartott, ahol 9 állomáson várták az erdőmérnökök az érdeklődőket. Nemes Róbert és Peterdi Gábor képei itt tekinthetőek meg.

 

Forrás: EgriHírhatár

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.