FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-15

Bezár az utolsó Domus áruház is

Sokféleképpen lehet tálalni egy hírt. A tény jelenleg az, hogy az utolsó Domus üzletnek is vége. Ne felejtsük azonban azt is figyelembe venni, hogy azon a sarkon (Róbert Károly körút - Lehel utca) még nincsen Tesco áruház. Sőt, kínai üzletet sem lehet találni legalább 100 méteres környezetben.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Láttam olyan híradást a világhálón, amely örömmel közölte a magyar tulajdonú, elsősorban minőségi hazai bútorokat forgalmazó lánc végső bukását. Különösen örvendetesnek tartotta az említett cikk írója, hogy a Domus helyén Tesco, vagy kínai üzlet nyílik. Mikor nyítjuk ki a szemünket és nézünk a csalóka csillogás mögé?

 

Még tart a végkiárusítás Budapesten, a Domus Róbert Károly körúton található áruházában. A legnagyobb Domus bolt ugyanis hamarosan bezár. Az áruház központi telefonja és valamennyi mellékállomása folyamatosan foglaltat jelez. Azt egyelőre nem tudni, hogy Tesco áruház vagy esetleg kínai üzlet lesz-e a helyén. Idén már végső búcsút vettünk a Vasedénytől is. Vajon maradt még egyáltalán valaki a régi jó öregek közül?

 

Az elmúlt öt évben folyamatosan szűntek meg a Domus-üzletek Magyarországon, Szintén ez idő tájt röppent fel a hír, hogy a több mint 50 éves múltra visszatekintő lakberendezési vállalat boltjai Tesco áruházakká válhatnak. A Domus korábban 26 egységet működtetett országszerte, ezek többnyire a belvárosokban helyezkednek el, s ez roppant vonzóvá tette a lakberendezési hálózatot a napi fogyasztási cikkekkel kereskedő Tesco számára. A Tesco terjeszkedési stratégiájába pedig tökéletesen illeszkedtek a nyíregyházi, a kecskeméti vagy a szegedi Domus-boltok. Azonban arra is akadt példa, hogy a brit hipermarketlánc helyett egy kínai üzletember lett az áruház épületének bérlője. Így történt ez Szombathelyen, ahol még 2007 októberében zárta be üzletét a Domus, de Zalaegerszegen is. A Domus és a Tesco közötti szerződés ugyanis áruházanként, az egyes önkormányzatok engedélyének függvényében lépett életbe.

A rendszerváltás előtt a magyarországi bútorkereskedelem lényegében egybeforrott a Domus névvel, amely éppoly közismert volt, mint a Keravill, a Skála vagy a Centrum áruházlánc. A tőzsdére 1993. december 28-án vezették be a Domus részvényeit - a Prímagáz és a Globus papírjainak társaságában - ezer forintos névértéken. Az értékpapírok kivezetéséről a társaság közgyűlése 2006 áprilisában határozott - írja a hetivalasz.hu.

Forrás: Magyartól vedd a magyart!

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.