FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-31

Azt vágsz, ami belefér! - egylapos gyorshasító fűrész

Az FLS egylapos gyorshasító fűrész a tömörfa feldolgozás modern technológiája, amivel fokozhatjuk a minőségi kihozatalt. Természetesen a vágás minősége és az egyszerű kezelhetőség szempontja előtérbe került a fejlesztés során.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

"Nagyon örülünk a beruházásnak, mert kapacitásunk és megmunkálási pontosságunk növelése mellett gyorsan tudunk reagálni a piaci kihívásokra, a különböző szérianagyságú megrendelésekre. A gép kezelése roppant egyszerű, a különböző méretátállítások nagyon gyorsak. Egy mondatban összegezve: Azt vágsz, ami belefér, gyorsan és precízen."

Meséli Molnár Sándor, a Molnár Fafeldolgozó munkatársa, akik 2010-ben a Leader pályázat keretein belül bővítették elsődleges fafeldolgozó üzemüket egy egylapos gyorshasító körfűrészgéppel.

Az FLS egylapos gyorshasító fűrész a tömörfa feldolgozás modern technológiája, amivel fokozhatjuk a minőségi kihozatalt. Természetesen a vágás minősége és az egyszerű kezelhetőség szempontja előtérbe került a fejlesztés során.

Az FLS univerzális hasító fűrészt legfőképpen kis- és középüzemek számára ajánljuk. A fűrészen egyaránt vághatunk prizmát, gerendát, deszkát és különféle bútorlapokat is. A gépet egyaránt használhatjuk fűrészáru szélezésére, adott méretre vágására vagy lamella gyártására. A gép előnye a vágás sebessége és pontossága és igen nagy flexibilitása.

 

A gép alapja egy robusztus, precíziós hegesztéssel négyszög profilból készült acél konstrukció, ami a berendezés maximális stabilitását, pontosságát és hosszú élettartamát eredményezi. A gép fő részét képezi a mozgó-aggregát, ami a főmotort és a fűrészlapot egyben mozgatja.

A vágássebesség a kezelőpanelen elhelyezett potenciométerrel, valamint az indítópedállal fokozatmentesen változtatható 1 - 80 m/perc tartományban. Az alapanyag előre mozgatását az "ütközők" végzik. A gép hátsó ütközője lehetővé teszi a vágásszélesség gyors és egyszerű beállítását. A kézi méretállítás mellett 3-féle méretállítási mód közül választhatunk: Abszolút-, léptető, illetve optimalizáló mód. A gép kezelése érintőképernyős kijelzőn keresztül történik A körfűrészlap magassági kiállásának állíthatósága minőségi, szép vágást eredményez, +/- 0,5 mm-es vágáspontossággal. A körfűrészlap cseréje gyors és egyszerű. A munkadarab leszorítása pneumatikus. A berendezés lézerrel felszerelt, a vágásvonal jelzésére, a legnagyobb kihozatal elérése érdekében.

A gép gyártása mindig a megrendelő igénye szerint történik, ahol a vágáshossz, vágásszélesség, motorteljesítmény mellett még rengeteg opció közül választhatunk.


Műszaki adatok

Főmotor teljesítmény: 11 - 15 kW

Vágáshossz: 2200 - 9200 mm

Vágásszélesség: 450 - 2500 mm

Vágásmagasság: 170 (250) mm

Vágás pontosság: ±0,5 mm Max.

Vágássebesség: 80 m/perc

 

További információ:

László Gábor

Continental Wood Kft.

1042 Budapest, István út 33.

Ttel.: +36-70-389-8857

(x)

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.