FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-30

Milliárd Fa kapmpány - Plant a billion trees

Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (UNEP) elnevezésű szervezet kiszámolta: naponta 20 ezer hektárnyi - két Párizsnyi - erdőt veszítünk el, ami egy évben több, mint 7,3 millió hektár.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 Ez azt jelenti, hogy a letarolt élőhelyeken felül széndioxid megkötő felületből is kevesebb marad (1 hektár erdő évente 6 tonnát semlegesít). Ehhez képes talán csekélynek tűnik az UNEP Millárd Fa elnevezésű kampánya, mégis azt mondom, a semminél mindenképpen több.

Az ötletet a Wangari Maathai Nobel-békedíjas professzor által alapított kenyai Zöld Öv Mozgalom adta, 30 millió fát ültettek 2004-ig 12 Afrikai országban.

Mára - hála az UNEP-nek - a világ minden országából érkeznek faültetési ígéretek, most 12,27 milliárdnál tartanak. A legjobb azonban, hogy ezek nagy részét már be is váltották, eddig bizonyítottan 11,33 milliárd - Magyarországon 99 ezer 356 - fát ültettek alapítványok, civil szervezetek, autógyártók és főképp magánemberek. A csatlakozás egyszerű, csak némi angol tudás és számítógép szükséges az adminisztrációhoz, a faültetéshez pedig - mint tudjuk - még kevesebb.

De ma 14 órától akár személyesen is informálódhatunk a minkéntről, mindehhez elég lesz ellátogatni Debrecenben a Viola, Honvéd és Szegfű utcák által határolt területre, ahol a Milliárd Fa kampányához csatlakozva ültetnek növényeket a város támogatásával a helyi cserkészek és segítőik.

Egyet azonban ne feledjünk, nem mindegy, hogy hol és milyen fát ültetünk, s a gondozására is figyelni kell az első pár évben, különben lehet, hogy hiábavaló volt minden igyekezetünk.

Forrás: HajdúOnline

 

FATÁJ kiegészítés: Európában nő az erdők területe - (2011-02-10)

A világ erdei az elmúlt 20 évben 135 millió hektárral, azaz évi 6,8 millió hektárral csökkentek. Ugyanakkor Európában 15,7 millió hektárral (évi 0,8 millió ha) nőtt az erdőterület, Magyarországé pedig 228 ezer hektárral (évi 11 ezer hektár) bővült 1990. és 2010. között, a FAO legfrissebb erdőleltára szerint.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.