FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-22

Untha - aprítás három évtizedes múlttal

Az Untha osztrák cég aprítógépek és berendezések gyártására specializálódott. Eredeti nevén - Anton Unterwurzacher Maschinenbau GmbH - immár több mint 30 éves tapasztalattal felvértezve állítja elő gépeit.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Az aprítási technika terén szerzett átfogó ismereteik jelentős mértékben hozzájárultak a műszaki fejlesztések előrehaladásához.

 

Az osztrák cég termékeit magas technikai színvonal, gondos tervezés és kivitelezés jellemzi, valamint a vevők igényeit figyelembe véve az egyedi gépek tervezésére és gyártására is nagy hangsúlyt fektetnek. Az Untha a hulladékok feldolgozásában használatos, üzemi körülmények között bevethető felső kategóriás aprítógépek gyártására specializálódott. Gépeik nagy választéka, valamint az egyedi megoldások adta lehetőségek szinte valamennyi felmerülő aprítási problémára gyors és megbízható megoldást jelentenek.

Az LR típuscsaládhoz tartozó egy tengelyes dobaprító gépek kiválóan alkalmasak mindenféle faanyag, papír és kartondoboz aprítására. Az aprítandó anyag az etető tölcséren keresztül kerül a gépbe, majd a hidraulikus adagoló-toló, terheléstől függően továbbítja az anyagot a vágólapkákkal felszerelt rotorhoz, majd az aprított anyag a rostán keresztül távozik. Az elhelyezett rosta lyukmérete változtatható, így lehet szabályozni a gépből kikerülő apríték méretét. Az aprítógépek felhasználási lehetőségei sokrétűek, legyen szó akár fa, műanyag, fém vagy más hulladék anyagról, az Untha minden követelményhez a megfelelő megoldást kínálja.

Az RS szériába tartozó négy tengelyes dobaprító gépek felhasználási területe főleg a tömör fa, furnér maradékok, csomagoló anyagok és a kéreg anyagok feldolgozására terjed ki. A négytengelyes vágórendszer az aprítandó anyagokat a vágóműben egyetlen művelet során elő- és utóaprítja. Abban az esetben, ha az apríték darabok nem esnek át rögtön a rostán, a fő vágómű fogai újra megragadják ezeket, és az előaprított anyag a mellékvágó egységnél újabb aprításra kerül. Így a végtermék egyenletes, pontosan meghatározott méretű homogén granulátum lesz.

 

Az Untha teljes körű képviseletét ellátó Csiba Kft-nek is fontos, hogy minden ügyfelének testre szabott, egyéni megoldást kínáljon, valamint segítsen a vásárlók egyedi igényeinek megvalósításában. Több évtizedes múltjának és széles termékkínálatának köszönhetően Önnek is megfelelő, biztos megoldást tud kínálni a Csiba Kft.

 

Szigeti Krisztián - Csiba Kft. (x)

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.