FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-18

Március 15. alkalmából kitüntetett erdészek

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából kilenc, dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy erdész részére adott át kitüntetést.

 

 

Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át:

 

Zambó János Péter erdőmérnöknek, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának, az Országos Erdészeti Egyesület elnökének, a természetszerű erdőgazdálkodási módszerek részeként a természetes felújítások technológiáinak színvonalas és hatékony alkalmazásáért, az erdővagyon-gazdálkodás lehetőségeinek mind jobb kihasználásáért. (1)

Rakk Tamás István erdőmérnöknek, a hazai erdő és vadgazdálkodást szolgáló több évtizedes tevékenységéért, a "vállalkozó erdész" rendszerének életre hívásáért és kidolgozásáért. (1)

 

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott:

 

Hilke Höhn, a Türingiai Mezőgazdasági, Erdészeti, Természetvédelmi és Környezeti Minisztérium osztályvezetőjének, egy évtizeden át a magyar-türingiai kétoldalú együttműködés területén, különösen a környezetvédelem, az erdészet és a vidékfejlesztés érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. (2)

Som László, az Állami Erdészeti Szolgálat zalaegerszegi Igazgatósága nyugalmazott osztályvezetője, az erdőgazdálkodás, különösen az erdőtelepítések koordinációja területén hosszú időn át végzett munkájának elismeréseként. (3)

 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést (*) adományozott:

 

Schrődl Lászlónak az Állami Erdészeti Szolgálat Szombathelyi Igazgatóság nyugalmazott igazgatójának, erdészeti szolgálataiért.

 

Pro Silva Hungariae-díjat (*) adományozott

 

Barátossy Gábornak, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Erdészeti Hivatal nyugalmazott főosztályvezetőjének, az erdővagyon megőrzése, fejlesztése, az erdészeti kultúra megismertetése érdekében végzett munkájáért.

Dr. Ódor József egyéni vállalkozónak, a Bácska Erdőszövetkezet, a Tilia Kft., valamint a Magyar Erdőgazda Szövetkezet elnökének, az erdőgazdálkodási vállalkozások fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Takács Zoltánnak, az Állami Erdészeti Szolgálat Szombathelyi Igazgatósága nyugalmazott igazgatójának, az erdőgazdálkodás, erdőtervezés területén hosszú időn át végzett munkájáért.

 

Az Országos Erdészeti Egyesület minden kitüntetettnek szívből gratulál!

Szöveg és kép: Pápai Gábor
Forrás: oee.hu


 

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából, Március 15-e alkalmából, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át:

Dr. Kosztka Miklósnak, a Nyugat-magyarországi Egyetem professor emeritusának. (4)

Az Országos Erdészeti Egyesület Díjbizottságának elnöki tisztét is betöltő professzornak ezúton is gratulálunk a magas kitüntetéshez!

Ormos Balázs, Forrás: oee.hu

 

 


 

Ezúton gratulálunk a kitüntetetteknek a FATÁJ és a FAGOSZ nevében is.

 

(1) A köztársasági elnök 58/2011. (III. 16.) KE határozata
kitüntetés adományozásáról; a Magyar Közlöny 2011. évi 27. szám, 5050. és 5051. oldal, a miniszterelnök előterjesztése alapján.

(2) A köztársasági elnök 57/2011. (III. 16.) KE határozata kitüntetés adományozásáról; a Magyar Közlöny 2011. évi 27. szám, 5048. oldal, a miniszterelnök előterjesztése alapján.

(3) A köztársasági elnök 58/2011. (III. 16.) KE határozata
kitüntetés adományozásáról; a Magyar Közlöny 2011. évi 27. szám, 5054. oldal, a miniszterelnök előterjesztése alapján.

(4) A köztársasági elnök 58/2011. (III. 16.) KE határozata
kitüntetés adományozásáról; a Magyar Közlöny 2011. évi 27. szám, 5050. oldal, a miniszterelnök előterjesztése alapján.

(*) E díjakat a vidékfejlesztési miniszter adja "a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekről szóló 91/2003. (VII. 31.) FVM rendelet" alapján.

A rendelet 1. melléklet szerint:

7. a) A PRO SILVA HUNGARIAE-DÍJ ("Magyar Erdőkért díj") azoknak adományozható, akik az erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás és vadászat, az erdészeti természet- és környezetvédelem, az erdészeti alaptevékenységhez csatlakozó elsődleges fafeldolgozás, valamint a fa- és fatermékek, az erdei termékek kereskedelme terén huzamos időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve a magyar erdők, a magyar erdőgazdálkodás érdekében kifejtett tevékenységük során kimagasló érdemeket szereztek, a tudományok művelése, a szakoktatás, a szakirodalom és a szakmai ismeretterjesztés, az államigazgatás, a szakszolgálati felügyeleti, az egyesületi, ellenszolgáltatás nélküli, szakmai közhasznú, közérdekű munka terén a rendelet 1. §-ában meghatározott szakmai területekre irányulóan kimagasló, elismerésre méltó tevékenységet fejtettek ki. Az adományozásra minden év március 15-e és augusztus 20-a alkalmából kerül sor, mindkét alkalommal 3-3 díj adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár.

13. a) Minden év március 15-e, augusztus 20-a alkalmából Életfa emlékplakett adományozható a mező- és erdőgazdaság, faalapanyag-feldolgozóipar, vadgazdálkodás, élelmiszeripar, földmérés és földügy, mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a vidékfejlesztés területén végzett lelkiismeretes és becsületes munka, életút elismeréséül mindazoknak, akiket két különböző helyről (pl. volt munkahely és szakmai kamara, helyi önkormányzat, szakmai egyesület stb.) egybehangzó ajánlással javasolnak. A javaslatok a születési év kerek évfordulója alkalmából tehetők, az évfordulót megelőző vagy követő nyolc hónapon belül.

 

Továbbá

- a március 15. alkalmából adott kitüntetések kormány honlapján a vidékfejlesztési miniszter által átadott kitüntetések felsorolása;

- a március 15. alkalmából adott kitüntetések kormány honlapján a nemzeti erőforrás miniszter által átadott kitüntetések felsorolása;

Kiegészítés: MM

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.