FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-11

Nyugdíjasegyetem indul Sopronban - már a jelentkezés első napján 150-en jelezték részvételi szándékukat

A győri sikertörténet után - ahol a Kisalföld napilap, a Széchenyi Egyetem és az NYME Apáczai Kara szervezésében két éve tartanak kifejezetten a nyugdíjasoknak szóló előadásokat - idén tavasszal a Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni kara és a napilap helyi szerkesztősége szervezésében Sopronban is elindul a Nyugdíjasegyetem.


- Biztosak vagyunk benne, hogy Sopronban és környékén is sok olyan nyugdíjas él, aki szívesen tájékozódik a világ dolgaiban. A tavaszi szemeszterre olyan témákat választottunk, amelyek segíthetik a nyugdíjasoknak a világban való könnyebb eligazodását - hangsúlyozta Prof. Dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora.

 

Szó lesz az idős kor fejlődési feladatairól, a gazdálkodás során megváltozó erdeinkről, a nyugdíj melletti munkavállalás adózási feltételeiről, valamint az informatika rejtelmeiről.

Az előadásokra március 29-én, április 12-én, április 26-án és május 10-én kerül sor, délután 16 órától a Közgazdaságtudományi Kar Erzsébet utcai aulájában.

Az előadások időtartama 1 óra.

A térítésmentes Nyugdíjasegyetemre március 10-én 9 és 15 óra között, március 11-én 9 és 14 óra között, március 16-án, 17-én és 18-án 9 és 15 óra között a 99/518-126 és a 99/311-104-es telefonszámokon lehet bejelentkezni.

 

Az első napon mintegy 150-en jelentkeztek, érdemes mielőbb tárcsázni, mert az aula befogadóképessége 450 fő.

 

- A felvételt nyert hallgatók lebélyegzett leckekönyvet kapnak, amelybe minden előadáson pecsétet szerezhetnek. Azok, akik valamennyi előadáson részt vesznek, oklevelet szereznek, amely igazolja, hogy a Nyugdíjasegyetem hallgatói voltak. Közöttük laptopot sorsolunk ki - közölte Dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára.

Forrás: NYME

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.