FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-07

Kész a 2012-es olimpia első sportlétesítménye

Elismeréssel fogadta a brit sajtó a 2012-es londoni olimpiai játékok elsőként átadott sportlétesítményét, a Hopkins Architects által tervezett kerékpáros-arénát. A pályán először a British Cycling eminens tagjai, többek közt a pekingi éremszerző Sir Chris Hoy gurult egyet a jövő évi olimpia hazai reménységeivel közösen.


A Pekingben három aranyérmet szerző és a következő évben lovagi címet kapott Hoy kijelentette: kétség nélkül ez a leglátványosabb velodróm, amivel életében találkozott. A British Cycling vezetője, Dave Brailsford ezt azzal fűszerezte: "az építészek rendkívül okosan válogatták össze a világ legjobb kerékpáros arénáinak előnyeit, és szuper létesítménnyel álltak elő".

Az Olympic Velodrome a sporteseménynek helyet adó park négy maradandó épületének egyike; hatezer ülőhelyes nézőterét 2012 után sem csökkentik. Formáját a kerékpározás élménye és dinamizmusa inspirálta; a stadion jellegzetes formájú tetőszerkezete visszafogott, mégis határozott építészeti jele lesz a játékoknak. A javarészt újrahasznosított és -hasznosítható anyagokból készült, cédrusfával burkolt sportlétesítmény tervezésénél a kötött költségvetés is fontos szerepet játszott, de a kritikusok szerint ennek szerencsére nem látni nyomát.

Az épületet külön dicsérték azért, mert a tervezett időben és a tervezett büdzsén belül maradva átadták - ellenben az olimpiai park ugyancsak emblematikusnak ígérkező létesítményével, a Zaha Hadid tervezte úszócsarnokkal, amelynek költségvetését már többször át kellett szabni.

A Hopkins Architects olimpiai munkája ezzel korántsem ért véget: mint korábban beszámoltunk róla, az építésziroda támogatóként és tervezőként szállt be abba a civil kampányba, amelyet a brit főváros legrégebbi, a 19. század végén épített velodrómjának megmentésére indítottak.

 

FATÁJ kiegészítés: Az épület elnyerte az ICE London Építészeti Díját, épület kategóriában. A díjátadó ünnepséget március 4-én tartották.


Forrás: hg.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.