FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-09

ERTI Farkasszigeti Ökötábor - megnyílt

Megnyitotta kapuit az Erdészeti Tudományos Intézet Farkasszigeti Ökotábora. Új lendületet kapott ezzel a kísérleti állomáson már közel 15 éve folyó természetismereti nevelési program, melyet a Kísérleti Állomás a Püspökladányi Természetvédelmi Csoporttal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen eddig is eredményesen folytatott.


Ezen munka keretében eddig is mód nyílott a város iskolásainak, óvodásainak és az érdeklődő felnőtteknek, hogy a szakemberek vezetésével megismerhessék a Farkassziget gazdag növény és állatvilágát, arborétumát, bemutató házát és az itt közel 90 éve folyó kutatómunka eredményeit. A rendszeres, szervezett programokat évente közel 3000 gyerek látogatta. "Madarak és fák napja", erdei iskolai/óvodai programok, megyei rajzverseny és egyetemisták számára szervezett terepi bemutatók adtak lehetőséget a kilátogatók ismereteinek bővítésére.

A tábor megnyitása lehetőséget ad akár 40 fős csoportoknak is több napos programokon való részvételre. A kutatóintézet szándéka szerint elsősorban a környékbeli óvodásokat és iskolásokat várják a tábori programokra, de természetesen a tábor nyitva áll távolabbról érkező gyerekcsoportok, vagy akár felnőtt érdeklődők előtt is. A programok között megtalálható a puszta és az erdő életközösségével való ismerkedés, gyalog és kerékpártúra, lovas program, kézműves és művészeti foglalkozások, íjászverseny, fürdőlátogatás, pusztai kirándulás, vadászati bemutató is. Természetesen ezekhez a színes programokhoz a városban található szervezetek összefogására is szükség van.

A napokban indulnak útjukra azok a virtuális invitáló cédulák, melyekben elsősorban a környék iskoláinak, óvodáinak, polgármesteri hivatalainak és civil szervezeteinek hívjuk fel a figyelmét a tábor által nyújtott lehetőségekre. A tábor - reményeink szerint - hamarosan bekapcsolódik az országos erdészeti erdei iskola hálózatba is.

 

A táborral kapcsolatos kérdésekre Csiha Imre állomásigazgató szívesen ad választ a 30/219-7094 telefonszámon, vagy az erdeiiskola@erti.hu címen.

 

A táborral kapcsolatos információk hamarosan megtalálhatóak lesznek a www.erti.hu honlapon a Püspökladányi Kísérleti Állomás neve alatt.

 

Forrás: ERTI

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.